Desapareix el Drac de ferro que hi havia en una façana de la Baixada de Santa Eulàlia de Barcelona

Foto: Twitter @lluisgelis

El Drac de ferro forjat que hi havia en una façana d’un edifici de la Baixada de Santa Eulàlia amb el carrer de Sant Sever molt propera a la Catedral de Barcelona, ha desaparegut. El Drac de ferro sortia de la façana i des de fa uns dies tan sols es pot veure un forat a la paret d’on el van arrencar.

La denúncia pel robatori no es va presentar fins al passat diumenge, però segons alguns veïns de la zona ja fa unes dues setmanes que va desaparèixer. Es desconeix la causa d’aquesta desaparició i els veïns ja fan les seves especulacions a través de les xarxes socials. Uns diuen que podria haver estat culpa del camió de les escombraries que va topar amb ell, altres que és un simple acte de gamberrisme i algú apunta que a sota mateix del drac hi havia una botiga que el tenia com a reclam publicitari i ara que han tancat, potser se l’han endut.

Segons publica el Diari ARA, el president de l’Associació de Comerciants del Call, Daniel Santillo diu “Que desaparegui i ningú en sàpiga res és un símbol més de la deixadesa del barri” i creu que es pot tractar d’un acte de vandalisme dels molts que pateix la zona darrerament.

Pel que fa a la història del Drac, no tenim gaire informació, ja que no està catalogat en l’arxiu de patrimoni de l’Ajuntament. Podria ser el símbol d’alguna botiga d’antiguitats que hi hauria en els baixos de l’edifici. L’ajuntament està investigant el fet de la desaparició, encara que conscients que serà difícil de localitzar.

A finals d’agost un regidor de Junts per Catalunya ja va preguntar a l’Ajuntament sobre la desaparició del Drac.

https://twitter.com/lluisgelis/status/1437082444063203329?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1437082444063203329%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ara.cat%2Fsocietat%2Fs-endut-drac-ferro-forjat-barri-gotic_1_4114713.html

Tags: Robatoris

Notícies semblants: