Cinc catalans entre els millors xefs del món en els premis ‘The Best Chef Awards 2021’

El madrileny Dabiz Muñoz Millor Xef del món – El català Joan Roca Millor Xef de ciència 2021

 


Ahir es van anunciar els resultats dels premis ‘The Best Chef Awards 2021′ que distingeix als millors xefs del món. L’any passat la gala es va celebrar virtualment a causa de la pandèmia de la Covid-19, aquest any s’ha pogut celebrar presencialment a Amsterdam on quatre catalans van quedar entre els deu primers llocs.

El premi al millor xef del món d’aquest any ha anat a parar a Madrid, el xef Dabiz Muñoz del restaurant DiverXo de la capital espanyola ha escalat des de la sisena posició que va obtenir l’any passat a ocupar el primer lloc.


En quarta posició trobem al primer català Joan Roca del Celler de Can Roca de Girona que també ha guanyat una posició en aquest rànquing. A més Joan Roca ha estat guardonat amb el premi al Millor xef de Ciència, impulsat per LSG Group per distingir el xef que destaca en relació amb la investigació, les tècniques experimentals i la transformació.

Els que han baixat de la quarta a la sisena posició han estat Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruc, els tres xefs del restaurant ‘Disfrutar de Barcelona. Aquests tres xefs catalans es van conèixer i es van formar a les cuines del Bulli de Ferran Adrià.

En 59a posició trobem al popular Jordi Cruz que l’any passat no figurava en aquest rànquing dels cent millors cuiners del món. Jordi Cruz a més de formar part del jurat del programa de televisió ‘MasterChef’, des de fa onze anys està al capdavant de les cuines del restaurant ABaC de Barcelona.

En el 87è lloc tenim a Toni Romero, el castellonenc del restaurant Suculent de Barcelona que també va passar per les cuines del Bulli en els seus inicis en aquesta professió.

Entre els 100 millors cuiners del món hi ha un total de 13 espanyols, entre ells 5 catalans.

👨‍🍳 01 – Dabiz Muñoz – Madrid
👨‍🍳 03 – Adonis Luiz Aduriz – Guipúscoa
👨‍🍳 04 – Joan Roca – Girona
👨‍🍳 06 – Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruc – Barcelona
👨‍🍳 28 – Martin Berasategui – Sant Sebastià
👨‍🍳 31 – Eneko Atxa – Bilbao
👨‍🍳 45 – Paco Roncero – Madrid
👨‍🍳 48 – Ángel León – Càdis
👨‍🍳 54 – Paco Morales – Còrdova
👨‍🍳 57 – Quique Dacosta – Alacant
👨‍🍳 59 – Jordi Cruz – Barcelona
👨‍🍳 87 – Toni Romero – Barcelona
👨‍🍳 89 – Diego Guerrero – Madrid

Cal destacar que en l’edició d’enguany dels premis ‘The Best Chef Awards tan sols figuren 14 dones entre els 100 millors xefs del món, cap d’elles espanyola.

Podeu veure el rànquing complert del 100 millors cuiners del mónTHE BEST CHEF AWARDS 2021.

Tags: Millors cuiners del món

Notícies semblants: