Microsoft tria Barcelona per establir un ‘hub’ especialitzat en Intel·ligència Artificial

El gegant del món de la informàtica Microsoft ha anunciat aquesta setmana que ha triat Barcelona per establir un nou centre especialitzat en intel·ligència artificial per a la millora de l’experiència de l’usuari. Aquest centre s’unirà als altres tres que ja tenen a Europa, a Londres, París i Munic i serà el vuitè de tot el món.

El nou ‘hub’ de Recerca+Desenvolupament (R+D), especialitzat en l’aplicació de tecnologies d’intel·ligència artificial, formarà part de l’equip del vicepresident corporatiu de Microsoft Corporation als Estats Units, el català Jordi Ribas establert fa anys als Estats Units.

Segons el comunicat emès per l’empresa el ‘hub’ de Barcelona pretén atraure talent de tots els països d’Europa. En principi comptarà amb 30 professionals experts en enginyeria de software i en els pròxims anys es preveu incorporar fins a un centenar.

“Per a mi és un honor poder anunciar la posada en marxa d’aquest hub de R+D a Espanya. Després de crear els hubs de Search & AI a Londres, Munic i París, i haver pogut conèixer, de primera mà, els requeriments, les necessitats i, sobretot, les oportunitats per a atreure talent, estic convençut que implantar aquest hub a Espanya permetrà afegir molt de valor a la proposta de Microsoft a tot el món”, afirma Jordi Ribas en el comunicat.

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, també ha volgut destacar que “Catalunya té les capacitats per a liderar el desenvolupament de la intel·ligència artificial a Europa i s’ha convertit en un pol tecnològic mundial en aquest àmbit”.

Ada Colau considera que “és una excel·lent notícia que Microsoft hagi triat Barcelona per a un projecte estratègic vinculat a la Intel·ligència Artificial: confirma que som una ciutat capdavantera en el sector de la innovació i les noves tecnologies, i un pol d’atracció en aquest àmbit. Aquesta elecció reforça la ciutat com una de les millors del món on viure i treballar, amb un gran ecosistema científic i tecnològic. Les empreses que volen atreure el millor talent saben que si estan a Barcelona, ho tenen més fàcil.”

Tags: Barcelona, Microsoft

Notícies semblants: