La multinacional catalana Grifols compra el 90% de l’alemanya Biotest per 1.100 milions d’euros

La multinacional catalana Grifols continua la seva expansió en el món de l’hematologia i immunologia clínica comprant la farmacèutica alemanya Tiancheng Pharmaceutical Holding, propietària del 89,88% de les accions ordinàries de la també alemanya Biotest, així com l’1,08% de les accions preferents. El cost de l’operació està xifrada en 1.100 milions d’euros.

La companyia catalana abonarà 773 milions als quals afegirà un préstec de 313 milions i al mateix temps llançarà una Oferta Pública d’Adquisició d’Accions (OPA) a la resta d’accionistes que tenen en les seves mans les accions ordinàries i preferents als que oferiran un preu per acció de 43 € i 37 € respectivament, per tal d’adquirir quasi la totalitat de les accions de Biotest.

Biotest és una farmacèutica alemanya amb plantes a Dreieich que subministra fàrmacs a base de proteïnes plasmàtiques i bioterapèutiques. Els seus productes es fan servir en les àrees d’hematologia, immunologia clínica i medicina intensiva.

D’aquesta manera Grifols ampliarà el seu subministrament de plasma, gràcies a la incorporació dels 26 centres de donació de plasma que té Biotest a Europa i un cop completada la transacció, la multinacional catalana tindrà 17 milions de les accions ordinàries de Biotest que representen el 89,88% del total del capital amb dret a vot, el 45% del capital total i 24.581 accions preferents, un 0,54% del capital total.

Segons expressa Grífols en el seu comunicat aquesta operació és el reflex de com Biotest i la companyia catalana “compleixen amb les seves respectives missions i avancen conjuntament per augmentar globalment la disponibilitat de teràpies plasmàtiques en benefici dels pacients de tot el món”.

Es preveu que l’operació es pugui formalitzar durant el primer semestre de l’any vinent, després que comptin amb totes les aprovacions legals pròpies d’aquestes transaccions.

Tags: Grifols

Notícies semblants: