Troben una iguana de metro i mig al terrat d’un edifici de Manresa

El passat dimecres cap a dos quarts de vuit de la nit una veïna de Manresa que va pujar al terrat de l’edifici on viu al carrer Bailèn, per jugar una estona amb el seu fill, es va trobar amb una sorpresa. Damunt d’una paret del terrat hi havia una iguana de grans dimensions.

L’espantada veïna va avisar als Bombers que un cop van arribar a l’edifici van poder capturar el rèptil d’un metre i mig i el van tancar en una caixa. En un principi no se sabia d’on havia sortit, es pensava que algú l’havia abandonat, però ahir dijous va sortir la propietària que viu a l’edifici del costat d’on es va trobar. Es veu que havia deixat la porta de la terrassa una mica oberta i la iguana va sortir a fer un tomb.

Les iguanes són com a petits dinosaures procedents del Centre i Sud d’Amèrica, viuen al voltant de tretze anys, poden arribar a pesar fins a 10 kg i tenir una llargària de més de dos metres. A Europa hi ha gent que les té a casa com a mascotes, però s’ha de tenir en compte que haurem de tenir les condicions climàtiques que necessita l’animal i proporcionar-li un espai ampli i adequat quan arribi a l’edat adulta. Sembla que tenir-la en un pis per molt gran que sigui no és el més apropiat per aquest rèptil que acostuma a ser solitari i territorial.

Tags: Iguana, Manresa

Notícies semblants: