El balanç de la festa il·legal de divendres a l’autònoma:  destrosses, robatoris, agressió homòfoba i una possible violació.

Més enllà de les possibles conseqüències que puguin sortir en els pròxims dies amb alguns contagis de la Covid-19 entre els milers de joves que es van reunir en el campus de la Universitat Autònoma de Bellaterra el divendres a la nit per fer unmacrobotellón, altres conseqüències les podem observar avui mateix.

Tot va començar divendres a la tarda quan es va començar a difondre un missatge de WhatsApp convocant una festa a la facultat d’enginyeria de la UAB, en ell s’assegurava que hi hauria Dj. i cubates. Era una broma, no hi havia cap festa preparada, però la gent va començar a arribar al campus universitari on al final van fer la macrofesta pel seu compte.

Segons el rector de la UAB, s’estima que podrien haver-se concentrat unes 8.000 persones i els Mossos d’Esquadra no van poder identificar a ningú perquè no poden entrar en el recinte universitari sense el permís del rector. Es van limitar conjuntament amb el personal de seguretat de la universitat a controlar els accessos al campus, per evitar que entrés més gent.

La macrofesta va acabar amb els trens dels Ferrocarrils de la Generalitat col·lapsats on els joves quan tornaven a casa, van continuar la festa, cantant, ballant i bevent dins els combois, amb les corresponents molèsties cap als altres viatgers que potser simplement anaven a treballar i les destrosses en el mobiliari dels trens.

Altres destrosses les podem veure en les fotografies, la piscina del campus plena d’ampolles o cadires, es van produir robatoris en els habitatges dels alumnes que resideixen a la Vila Universitària i altres cases de la zona, deixalles repartides per tot el campus que l’endemà van haver de recollir els alumnes que hi viuen.

Però el més greu de tot és que una noia major d’edat que havia acudit a la festa il·legal, va denunciar una violació. Després de ser agredida va acudir a l’hospital Parc Taulí de Sabadell i a continuació va presentar la corresponent denúncia. Els Mossos d’Esquadra han obert investigació i han activat el protocol d’atenció i acompanyament a la víctima.

Un altre noi també va denunciar una agressió homòfoba quan intentava defensar una noia d’una agressió masclista. Li van clavar un cop de puny i el van empènyer per un barranc mentre li deien ‘maricón‘.

La UAB, Universitat Autònoma de Barcelona, ha emès un comunicat sobre els fets ocorreguts la nit de divendres a dissabte.

Tags: Macrobotellón, UAB

Notícies semblants: