En llibertat un dels condemnats pels atemptats de les Rambles i Cambrils el 17-A.

Saïd Ben Iazza, condemnat a una pena de vuit anys de presó per col·laborar amb l’organització terrorista que va cometre els atemptats de la Rambla de Barcelona i de Cambrils el 17 d’agost del 2017, ha sortit avui en llibertat.

La Secció Tercera de la Sala Penal de l’Audiència Nacional ha hagut de deixar a Saïd Ben Iazza en llibertat, ja que la sentència del passat mes de maig encara no es ferma perquè tots els condemnats han interposat recurs. El tribunal va dictar que continuessin en la presó fins que es resolguessin els recursos o fins que complissin la meitat de la pena imposada.

En el cas de Said Ben Iazza, ja ha complert quatre anys de presó preventiva, per tant no han tingut més remei que deixar-lo en llibertat. L’Audiència ha dictat mesures cautelars com l’obligació de fixar un domicili, retirada del passaport i no sortir del territori nacional sense autorització judicial.

Recordem que Said Ben Iazza va ser condemnat per col·laboració amb organització terrorista, ja que en el judici va quedar acreditat que va col·laborar amb la cèl·lula de Ripoll deixant-los una furgoneta per traslladar el material que després utilitzarien per fabricar els explosius causants de l’atemptat.

Els altres dos condemnats pels terribles atemptats de l’agost del 2017 a Catalunya que van causar 16 morts (més els 8 terroristes també morts) i més de 150 ferits, Mohamed Houli Chemlal i Driss Oukabir, estan condemnats a penes de 53 i 46 anys de presó, respectivament. En el cas que el recurs interposat davant l’Audiència Nacional no prosperi Said Ben Iazza, haurà de tornar a la presó, però encara li quedarà la possibilitat d’interposar un nou recurs davant el Tribunal Suprem.

 

Tags: 17-A, Atemptats

Notícies semblants: