Tanca El Cuiner de Damasc, considerat un dels millors restaurants de Barcelona per menjar un Kebab

Després de quinze anys al capdavant del restaurant sirià El Cuiner de Damasc, dimarts passat Salem Kahbbaz va abaixar la persiana del seu local per no tornar-la a aixecar. Per molts barcelonins i turistes aquest local situat en la cruïlla dels carrers dels Templers i Palau en ple barri gòtic de Barcelona, era on es podia trobar els millors Shawarmas de la ciutat, el que nosaltres coneixem més pel nom de Kebab.

El Shawarma o Kebab és un plat de la gastronomia típica del Mitjà Orient que es fa tallant fines làmines de carn apilades en forma de con i rostides en un rostidor vertical. Originàriament es preparava amb carn de xai, però actualment es fa també de vedella, pollastre o gall dindi, mai de porc, ja que segons la tradició musulmana no es pot menjar carn de porc. El Shawarma i el Kebab és el mateix menjar simplement shawarma és en àrab i kebab en turc.

El Cuiner de Damasc on a part del kebab també podíem trobar un humus extraordinari i altres plats de la selecta cuina de Síria i el Mitjà Orient, ha hagut de tancar, com molts altres locals de Barcelona, per problemes amb els propietaris dels edificis antics de la ciutat. En aquest cas, algunes informacions afirmen que no els han renovat el contracte de lloguer i altres que Salem Kahbbaz no ha arribat a un acord amb els administradors per traspassar el local abans de jubilar-se.

Salem Kahbbaz en el seu país era rellotger, però quan va arribar a Barcelona va decidir dedicar-se a l’hostaleria oferint plats típics de Síria i al llarg d’aquests quinze anys ha tingut molt èxit en el seu local del gòtic. Salem a més era un gran amic dels seus clients a qui explicava les seves històries que va voler plasmar en el llibre ‘El Cuiner de Damasc, cuina, cultura i receptes’.

Tags: Restaurants, tancaments

Notícies semblants: