Així serà la Torre de Jesucrist de la Sagrada Família, que convertirà el temple en l’edifici més alt de Barcelona i de Catalunya.

Foto: Twitter @sagradafamilia

Amb motiu de les Festes de la Mercè la Sagrada Família va fer unes jornades de portes obertes mitjançant sorteig, en les que van presentar com serà la Torre de Jesucrist, la torre més alta de les 18 que conformen el Temple Expiatori dedicat per Gaudí a reflectir la vida de Jesús.

Les 18 torres estan dedicades a personatges de la Bíblia, una per cada apòstol, quatre representen als evangelistes, una a la Verge Maria i la més alta de totes la del principal protagonista del temple, Jesús. Quan la creu que rematarà la torre de Jesús estigui instal·lada, la Sagrada Família es convertirà en l’edifici més alt de Barcelona i de Catalunya amb 172 metres. Un altre dels rècords que s’assoliran quan estigui acabada serà el de ser l’Església més alta del món.

La Torre de Jesucrist estarà culminada per una creu de quatre braços de 17 metres d’alçària i 13,50 metres d’amplada de cada braç, quedarà recoberta de ceràmica esmaltada i vidre i el públic tindrà accés a ella, convertint-se en un gran mirador de la ciutat. El que encara no tenim és la data de finalització de les obres, la pandèmia ho ha capgirat tot.

Abans de la pandèmia estava previst que les obres de la Sagrada Família acabessin l’any 2026, amb motiu del centenari de la mort d’Antoni Gaudí, cent quaranta-quatre anys d’ençà que es va posar la primera pedra. Però la Covid-19 va obligar a aturar les obres i a conseqüència de la falta de turisme a la ciutat de Barcelona, les visites que són la principal font d’ingressos, s’han reduït considerablement i sense ingressos es fa complicat continuar les obres al ritme previst.

Actualment estan treballant en la Torre de la Mare de Déu que serà la segona més alta del temple i que en principi està previst culminar-la amb l’estel de llum, cap a final d’any.

Veiem com serà la Torre de Jesucrist de la Sagrada Família.

Tags: Sagrada Familia

Notícies semblants: