Mor el periodista Antonio Franco, un dels fundadors del diari El Periódico

Foto: CCMA

Antonio Franco Estadella va morir ahir als 74 anys víctima d’un càncer amb què portava lluitant des de fa deu anys. Antonio Franco va néixer a Barcelona on es va llicenciar en periodisme l’any 1968, membre del Grup Democràtic de Periodistes va ser un dels grans defensors de la llibertat d’expressió en temps del franquisme.

Antonio Asensio, fundador del Grup Zeta, li va encarregar la direcció d’El Periódico de Catalunya, publicant la primera tirada el 26 d’octubre de 1978. Franco va tenir dues etapes en el popular diari català amb seu fins fa poc al carrer Consell de Cent de Barcelona. La primera etapa va ser des de la fundació fins a l’any 1982, la segona entre el 1988 i el 2006 període en el qual es va impulsar l’edició en català. Entre les dues etapes va treballar a ‘El País’.

També havia treballat en el Diari de Barcelona i les revistes Destino, Barrabás o El Papus. Un infart el va apartar de les rotatives dels diaris, però continuava com assessor de la presidència del Grup Zeta. La Generalitat de Catalunya li va atorgar la Creu de Sant Jordi, l’any 2006 i l’ajuntament de Barcelona el Ciutat de Barcelona.

Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família, amics i companys del periodista barceloní. Descansa en pau, Antonio Franco, que la terra et sigui lleu.

Tags: Antonio Franco, Morts, Periodista

Notícies semblants: