ERC presenta una proposta de llei per legalitzar la venda i el consum de marihuana

Segons ha avançat RAC1, Esquerra Republicana de Catalunya presentarà avui mateix al Congrés dels Diputats, una proposta de llei per legalitzar la venda i consum del cànnabis equiparant-lo al tabac, es podria vendre i consumir en els mateixos espais on actualment està permès fumar.

La finalitat d’aquesta proposta és acabar amb el tràfic il·legal, les màfies i el mercat negre. El projecte de llei presentat per ERC, també contempla com s’ha de produir i distribuir, la producció hauria de ser en autocultiu amb un màxim de sis plantes a casa i una producció màxima anual de 480 grams.

Pel que fa a la venda, els únics que podran subministrar seran les farmàcies, amb finalitats terapèutiques i sempre amb recepta mèdica. Les llavors per la plantació es podrien comprar en les botigues anomenades ‘grow shop‘, especialitzades en la venda de llavors, fertilitzants, equips de ventilació i assessorament sobre el cultiu del cànnabis.

La proposta de llei també té en compte la necessitat d’establir recursos per facilitar programes de lluita contra les addiccions i conscienciar a la ciutadania dels efectes nocius de les drogues. Segons Marta Rosique, diputada d’ERC, volen seguir l’exemple d’altres països on s’ha legalitzat el consum de la marihuana i la conseqüència directa ha estat la desaparició del tràfic il·legal.

Ja fa temps que Catalunya s’ha convertit en la porta d’entrada de la marihuana a Europa, segons els Mossos d’Esquadra, és el principal punt de tràfic d’Europa el que provoca la narco violència i la guerra entre bandes pel cultiu de marihuana.

Tags: ERC, legalització, Marihuana

Notícies semblants: