Alerta alimentària: Retiren diversos lots de Gaspatxo Alvalle per estar contaminats amb òxid d’etilè.

FACUA-Consumidors en Acció ha alertat que la marca Alvalle ha retirat tres lots del seu gaspatxo per presentar nivells d’òxid d’etilè superiors als valors permesos per les autoritats sanitàries. En concret els lots afectats són  L1236 i L1244 de ‘Gaspatxo Gourmet‘ i  L5243 de Gaspatxo amb remolatxa, amb data de caducitat de novembre del 2021.

Segons el comunicat difós per l’empresa la contaminació per òxid d’etilè s’hauria produït en la caiena que s’afegeix al ‘Gaspatxo Gourmet‘ i en el pebre blanc present en el Gaspatxo de remolatxa. Totes dues espècies s’afegeixen en quantitats molt petites, i per això és poc probable que afecti la salut, però per seguretat els lots afectats han estat retirats del mercat.

Aquest no és el primer producte que es retira per contaminació d’òxid d’etilè, recordem que al llarg de tot l’estiu diversos gelats de Mars i Nestlé ja van ser retirats i darrerament també es van retirar unes càpsules i barretes de Decathlon.

L’òxid d’etilè és un producte que en quantitats elevades pot resultar cancerígena i per això està prohibida la seva utilització en productes alimentaris a tota la Unió Europea, el problema és que com per exemple en aquest cas, segurament la caiena i el pebre serien procedents de països asiàtics on sí que s’utilitza.

L’empresa demana als consumidors que tinguin algun producte dels lots afectats, no el consumeixin i el retornin a la botiga on el van comprar per tal que els retornin els diners. També han facilitat un correu electrònic i un telèfon per si algun afectat vol contactar amb l’empresa: contacta@pepsico.com o per telèfon, al 900 164 164.

Tags: alerta alimentària, Gaspatxo

Notícies semblants: