Segons els Pandora Papers: Pep Guardiola va aprofitar l’amnistia fiscal del govern de Mariano Rajoy per regularitzar un compte que tenia a Andorra.

Segons una investigació coordinada pel Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació (ICI) en la que han participat més de 600 periodistes, els anomenats ‘Pandora Papers’, Pep Guardiola va aprofitar l’amnistia fiscal del ministre Montoro en l’etapa del govern de Mariano Rajoy, per regularitzar un compte que tenia a Andorra, com ho van fer molts altres espanyols.

L’entorn de l’entrenador català afirma que el mig milió d’euros que tenia a la societat Repox Investments amb seu a Panamà, vinculada al compte andorrà i de la que Pep Guardiola era apoderat, eren els ingressos que va cobrar en el període que va estar jugant al club Al Alhi de Qatar, entre el 2003 i 2005. Va obrir el compte a Andorra per rebre els seus honoraris davant la impossibilitat d’obtenir el certificat de residència al país àrab.

Per iniciativa de l’entitat bancària andorrana, la societat Repox Investiments es va utilitzar entre els anys 2007 i 2012 per mantenir oculta la identitat de Guardiola mentre estava sota contracte amb el Barça, primer com a jugador i després com a entrenador.

L’any 2012 amb l’amnistia del govern del PP, Pep Guardiola va aprofitar per regularitzar la seva situació fiscal, pagant el 10% com va establir la llei d’Amnistia per tots aquells que volguessin posar-se al dia amb Hisenda.

En la llista dels ‘Pandora Papers’ figuren personalitats com Julio Iglesias, Shakira, Claudia Schiffer, Tony Blair i la seva esposa, una amiga especial de l’actual president de Rússia, Vladímir PutinCorinna Larsen, amiga especial del rei emèrit, el rei Abdalá II de Jordania i molts altres que de moment no han transcendit a la premsa.

Tags: Hisenda, Pandora Papers, Pep Guardiola

Notícies semblants: