Un gendarme jubilat se suïcida a la Catalunya Nord deixant una carta on confessa que va ser un assassí en sèrie.

El suïcidi d’un gendarme francès jubilat ha donat resposta a una sèrie de crims que es van cometre a França entre els anys 1983 i 1994, entre ells l’assassinat i violació d’una nena d’11 anys. Més de 35 anys d’investigació policial que al final ha donat els seus fruits.

François Vérove de 59 anys, havia estat policia a Marsella i després a Montpelier. Des que es va jubilar es va traslladar a viure a un petit poble de la Catalunya Nord, amb la seva esposa i els seus dos fills. Fins i tot havia estat elegit regidor del poble on vivia.

Al llarg d’aquests 35 anys d’investigació, les pistes que tenien els portaven a sospitar que podia ser una persona que en el moment dels fets era gendarme. Van aconseguir aïllar un perfil d’ADN, però no sabien a qui corresponia. La fiscal de la República en París, va explicar en un comunicat de premsa que en els darrers mesos el jutge instructor va fer una crida a uns 750 gendarmes que havien treballat en la regió de París en aquells anys, entre ells estava Vérove.

Vérove que ara vivia a la Catalunya Nord, molt a prop de Montpelier, quan el van citar perquè es personés el passat 29 de setembre va desaparèixer. Va marxar de casa el dia 27 i el 29 el van trobar mort en un apartament que havia llogat a Grau-du-Roi, al Llenguadoc-Rosselló.

Amb el cadàver es va trobar una carta dirigida als seus fills en la que confessava ser l’autor de diversos crims, però sense especificar quins havien estat. En ella es pot llegir: ‘Reconec ser un gran criminal que ha comès fets imperdonables fins a finals dels anys 90‘. També deia que era cosa del passat, quan tenia impulsos que no podia controlar que l’obligaven a fer-ho, però que va parar l’any 1997 quan va conèixer a la seva dona amb qui va tenir fills.

Malgrat que en la carta no detalla els crims que va cometre, la Fiscalia afirma que l’ADN de Vérone coincideix amb el que es van trobar en diferents escenes dels crims. Se’l considera responsable d’almenys cinc assassinats, però la investigació continua oberta per esbrinar si pot ser l’autor d’algun altre crim.

Tags: Assassí

Notícies semblants: