馃敶 Confisquen a Osona una vintena de caps de bestiar entre cavalls i burros en perill per desatenci贸 del seu propietari.

El Departament d’Acci贸 Clim脿tica, Alimentaci贸 i Agenda Rural en col路laboraci贸 amb els Mossos d’Esquadra han decomissat una vintena de caps de bestiar entre cavalls i burros, concretament 16 cavalls i 4 burros que presentaven clars signes de desatenci贸 i es temia per la seva vida.

Els Mossos d’Esquadra han obert la corresponent investigaci贸 per un presumpte delicte de maltractament animal contra el propietari dels animals que estaven vivint en diferents explotacions de Santa Eul脿lia de Riuprimer, Santa Eug猫nia de Berga i Malla.

La den煤ncia dels fets la va fer la Fundaci贸 per a l’Assessorament i Acci贸 en Defensa dels Animals (FADDA) que en el seu perfil de Twitter parla de 22 animals. Dues de les eg眉es que pel seu greu estat de salut van ser ingressades en l’Hospital Veterinari de la UAB i a l’Hospital Veterinari equ铆聽Eguisof, van haver de sacrificar-se per l’estat en qu猫 es trobaven i un altre cavall va morir uns dies abans de la intervenci贸 de les autoritats.

Segons informacions recollides per聽FAADA聽de ve茂ns de la zona, el propietari 茅s un tractant de bestiar que es dedicava a comprar 猫quids vells que ja no podien fer la seva feina a les h铆piques, per engreixar-los i dur-los a l’escorxador. Amb la nova legislaci贸 nom茅s es poden portar a l’escorxador els pollins. Potser aquest 茅s el motiu de la seva desatenci贸, com ja no servien per a l’煤s que tenia previst el propietari els tenia abandonats.

Entre els comissats hi ha especial preocupaci贸 per un semental que de no tallar-li les pe眉lles quasi no pot caminar i presenta problemes d’agressivitat.

Foto: FAADA

Tags: Decomisats cavalls

Not铆cies semblants: