🔴 Confisquen a Osona una vintena de caps de bestiar entre cavalls i burros en perill per desatenció del seu propietari.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra han decomissat una vintena de caps de bestiar entre cavalls i burros, concretament 16 cavalls i 4 burros que presentaven clars signes de desatenció i es temia per la seva vida.

Els Mossos d’Esquadra han obert la corresponent investigació per un presumpte delicte de maltractament animal contra el propietari dels animals que estaven vivint en diferents explotacions de Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Eugènia de Berga i Malla.

La denúncia dels fets la va fer la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FADDA) que en el seu perfil de Twitter parla de 22 animals. Dues de les egües que pel seu greu estat de salut van ser ingressades en l’Hospital Veterinari de la UAB i a l’Hospital Veterinari equí Eguisof, van haver de sacrificar-se per l’estat en què es trobaven i un altre cavall va morir uns dies abans de la intervenció de les autoritats.

Segons informacions recollides per FAADA de veïns de la zona, el propietari és un tractant de bestiar que es dedicava a comprar èquids vells que ja no podien fer la seva feina a les hípiques, per engreixar-los i dur-los a l’escorxador. Amb la nova legislació només es poden portar a l’escorxador els pollins. Potser aquest és el motiu de la seva desatenció, com ja no servien per a l’ús que tenia previst el propietari els tenia abandonats.

Entre els comissats hi ha especial preocupació per un semental que de no tallar-li les peülles quasi no pot caminar i presenta problemes d’agressivitat.

Foto: FAADA

Tags: Decomisats cavalls

Notícies semblants: