🔵🔴 El Barça va jugar 21 partits amb perill pel públic pel mal l’estat del Camp Nou

Segons va publicar ahir La Vanguardia, l’antiga junta directiva del FC Barcelona va permetre jugar 21 partits en el Camp Nou, malgrat saber que les condicions en les quals es trobaven les instal·lacions podrien representar un perill pels espectadors.

L’any 2018 Josep Maria Bartomeu va encarregar una inspecció que va detectar que hi havia 127 patologies que requerien una ràpida reparació, destacant que 44 d’elles presentaven “un risc de seguretat per als usuaris de l’estadi”, per culpa de fragments que es podrien desprendre o esfondrar-se i caure per zones on podien haver-hi espectadors o treballadors. L’encarregat de fer aquesta inspecció va ser l’empresa responsable de la remodelació del Camp Nou, Nikken.

La Junta directiva del Barça va rebre el resultat d’aquesta inspecció el juliol del 2019 i malgrat el que s’exposava en ella, va decidir licitar les obres, però no realitzar-les, ni tan sols les més urgents. Van continuar obrint al públic l’estadi amb el perill que podia representar i es van arribar a jugar 21 partits en aquestes condicions.

No va ser fins que Bartomeu i la seva Junta van dimitir i amb l’entrada de la Junta Gestora el seu president Carles Tusquets, a la tardor del 2020 va executar les obres. En declaracions a RAC1 Carles Tusquets en aquells moments ja va alertar de la situació:

“Ara haurem de destinar part dels diners perquè part de l’estructura actual del club està caient. A les portes d’entrada han caigut trossos de runa del sostre. Hem destinat una partida a reparar això, perquè ara no està entrant gent, però el dia de la votació no pot passar que a un soci li caigui alguna cosa al cap”.

Entre aquests 21 partits trobem un Barça-Madrid el desembre del 2019, que com sempre el Camp Nou es va omplir fins a la bandera. Afortunadament no es va haver de lamentar cap desgràcia. L’actual director general Ferran Reverter en la presentació de la Due Diligence de la setmana passada, ja va dir que si no hagués estat per la pandèmia que va tancar tots els camps de futbol, amb públic no hagueren pogut obrir el Camp Nou.

“Hem trobat el Camp Nou en una situació precària. Si el Procicat i la Lliga ens haguessin deixat jugar l’any passat, el Camp Nou no s’hauria pogut obrir”.

Tags: BARÇA, Camp Nou

Notícies semblants: