Ametller Origen preveu crear un Parc Agrari al Penedès amb una inversió de 180 milions d’euros

El Grup Ametller Origen, més conegut per la seva marca comercial ‘Casa Ametller’ va néixer a Olèrdola a l’Alt Penedès l’any 2001 de la mà de dos germans, Josep i Jordi Ametller que van voler apropar els productes frescos dels seus conreus a tota la ciutadania a través d’una xarxa de botigues distribuïdes per les comarques de Barcelona, Tarragona i Girona. La família Ametller s’ha dedicat des de 1830 a conrear les seves terres, venent els seus productes en els mercats de pagès.

Ara tenen un projecte de futur amb una inversió de 180 milions d’euros, un projecte que fa tres anys va quedar aparcat i ara volen reprendre. Es tracta d’un parc agrari, ‘l’Agroparc Penedès’ ubicat a Gelida amb 258 hectàrees dedicades a la producció circular totalment sostenible. Quan fa tres anys es va presentar la idea, moltes entitats ecologistes per l’afectació que podia tenir en terrenys rústics, es van manifestar en contra, però finalment s’ha aprofitat un polígon industrial de Gelida que actualment està en desús i terrenys que ja són destinats a sòl agrícola o forestal, entre Gelida i Sant Llorenç d’Hortons.

 

Segons va avançar el conseller delegat de la companyia, Josep Ametller en la presentació del projecte, aquesta inversió suposarà un impacte econòmic global de 433 milions d’euros i la creació de 3.100 llocs de treball. Quan estigui finalitzat cap a finals del 2025 serà la seu central de l’empresa i a més de centre de producció, també acollirà un centre de formació, recerca i investigació agroalimentària, oficines, logística i també preveu tenir un parc temàtic visitable.

A la presentació van assistir representants d’Agbar i Carburos Metàlicos socis del projecte del centre agroindustrial d’energia positiva i CO₂ negatiu, basat en el conreu ecològic, lliure de fertilitzants artificials, reaprofitament del nitrogen, reutilització de residus utilitzant biocombustibles i venent energia verda a la xarxa.

De moment ja s’han afegit més d’una desena d’empreses al clúster proposat per Ametller Origen, que confien obtenir finançament europeu dels fons Next Generation EU, creats per la recuperació econòmica. Josep Ametller va apuntar: “A Espanya som molt ineficients en la producció d’aliments, actualment Holanda i Israel són líders en aquest camp i hem de potenciar la producció agrícola híper tecnificada”

Agbar s’encarregarà del disseny i la instal·lació dels sistemes de regadiu i el manteniment dels sistemes hidràulics per reutilitzar el 100% de l’aigua mentre Carburos Metálicos es dedicarà a la transformació dels residus orgànics en biocombustible per a la flota de transports d’Ametller Origen.

https://www.youtube.com/watch?v=06gqd3ns09Q

Tags: Agroparc Penedès, Ametller Origen, Parc Agrari

Notícies semblants: