🤖 Un restaurant de Tarragona contracta robots com a cambrers per servir els plats a taula

Foto: BBC News

El restaurant El Pòsit de Cambrils a Tarragona ha incorporat a la seva plantilla de cambrers, tres robots per servir els plats a taula i així alleugerar la feina dels cambrers. Els robots es diuen Holabot i Bellabot i no tan sols porten els plats a taula sinó que també poden cantar cançons com l’aniversari feliç en qualsevol idioma o explicar-nos un acudit, mentre ens serveixen el plat.

Els responsables de l’establiment de cuina marinera de Cambrils, argumenten que han incorporat els robots per reduir les distàncies que han de fer els cambrers cada dia i el pes dels plats que han de transportar, s’estima que cada dia acaben transportant 300 kg de plats plens o buits de menjar.

Segons Ángel Pérez, director comercial de l’establiment, en aquests quinze dies que Holabot i Bellabot fa que treballen en el restaurat, ja han fet 113 km en els 3.507 serveis i 2.165 viatges entre la cuina i la sala. Amb aquesta aposta per les noves tecnologies pretenen millorar la salut laboral i la qualitat en el servei.

Holabot i Bellabot

El Pòsit de Cambrils, com tot el sector d’hostaleria ha patit les conseqüències de la crisi derivada de la pandèmia, va estar tancat durant vuit mesos. Quan van poder obrir, gràcies al turisme d’interior es van poder recuperar i ara amb aquesta nova ‘atracció’ segur que tindrà molts més clients encara que només sigui per veure a Holabot i Bellabot i que els expliqui un acudit. Els robots són màquines d’un metre d’altura, amb una base rodona i quatre prestatgeries com si fossin safates per transportar els plats. A la part de dalt tenen una pantalla lluminosa que sembla un gat vestit de cambrer amb un corbatí.

Moltes han estat les crítiques a les xarxes socials perquè la incorporació de robots al món laboral, traurà llocs de feina, però Ángel Pérez explica que: “Ningú ha deixat de treballar per incorporar uns robots. El robot fa tasques que la gent no vol fer. Molts comencen a treballar en temporada alta i quan s’adonen de l’enorme treball i de la càrrega que cal suportar, no volen treballar”.

El seu funcionament és molt similar al que utilitzen els robots aspiradors, primer fan un ‘mapping‘ de la zona, en el cas del Pòsit 400 m² de sala, després es memoritzen les taules i comencen a treballar. No és el primer cop que els propietaris del grup El Pòsit que té tres establiments a Tarragona, aposta per les noves tecnologies, van ser uns dels primers restaurants a incorporar les tauletes als seus locals o posar uns polsadors a les taules per cridar als cambrers.

Esperem que Pérez tingui raó i a més de ser tota una atracció, Holabot i Bellabot no treguin llocs de feina als cambrers i cambreres de Cambrils que tan malament ho han passat en aquest any i set mesos que portem en companyia de la pandèmia.

Tags: Cambrers, restaurant, Robots

Notícies semblants: