ūü§Ė Un restaurant de Tarragona contracta robots com a cambrers per servir els plats a taula

Foto: BBC News

El restaurant El P√≤sit de Cambrils a Tarragona ha incorporat a la seva plantilla de cambrers, tres robots per servir els plats a taula i aix√≠ alleugerar la feina dels cambrers. Els robots es diuen Holabot¬†i¬†Bellabot¬†i no tan sols porten els plats a taula sin√≥ que tamb√© poden cantar can√ßons com l’aniversari feli√ß en qualsevol idioma o explicar-nos un acudit, mentre ens serveixen el plat.

Els responsables de l’establiment de cuina marinera de Cambrils, argumenten que han incorporat els robots per reduir les dist√†ncies que han de fer els cambrers cada dia i el pes dels plats que han de transportar, s’estima que cada dia acaben transportant 300 kg de plats plens o buits de menjar.

Segons¬†√Āngel¬†P√©rez, director comercial de l’establiment, en aquests quinze dies que¬†Holabot¬†i¬†Bellabot¬†fa que treballen en el restaurat, ja han fet 113 km en els 3.507 serveis i 2.165 viatges entre la cuina i la sala. Amb aquesta aposta per les noves tecnologies pretenen millorar la salut laboral i la qualitat en el servei.

Holabot i Bellabot

El P√≤sit de Cambrils, com tot el sector d’hostaleria ha patit les conseq√ľ√®ncies de la crisi derivada de la pand√®mia, va estar tancat durant vuit mesos. Quan van poder obrir, gr√†cies al turisme d’interior es van poder recuperar i ara amb aquesta nova ‘atracci√≥’ segur que tindr√† molts m√©s clients encara que nom√©s sigui per veure a Holabot¬†i¬†Bellabot i que els expliqui un acudit. Els robots s√≥n m√†quines d’un metre d’altura, amb una base rodona i quatre prestatgeries com si fossin safates per transportar els plats. A la part de dalt tenen una pantalla lluminosa que sembla un gat vestit de cambrer amb un corbat√≠.

Moltes han estat les cr√≠tiques a les xarxes socials perqu√® la incorporaci√≥ de robots al m√≥n laboral, traur√† llocs de feina, per√≤¬†√Āngel¬†P√©rez explica que: “Ning√ļ ha deixat de treballar per incorporar uns robots. El robot fa tasques que la gent no vol fer. Molts comencen a treballar en temporada alta i quan s’adonen de l’enorme treball i de la c√†rrega que cal suportar, no volen treballar”.

El seu funcionament √©s molt similar al que utilitzen els robots aspiradors, primer fan un ‘mapping‘ de la zona, en el cas del P√≤sit 400 m¬≤ de sala, despr√©s es memoritzen les taules i comencen a treballar. No √©s el primer cop que els propietaris del grup El P√≤sit que t√© tres establiments a Tarragona, aposta per les noves tecnologies, van ser uns dels primers restaurants a incorporar les tauletes als seus locals o posar uns polsadors a les taules per cridar als cambrers.

Esperem que Pérez tingui raó i a més de ser tota una atracció, Holabot i Bellabot no treguin llocs de feina als cambrers i cambreres de Cambrils que tan malament ho han passat en aquest any i set mesos que portem en companyia de la pandèmia.

Tags: Cambrers, restaurant, Robots

Notícies semblants: