‘El Juego del calamar’ comença a preocupar als docents que demanen als pares que no deixin que els menors la vegin.

‘El Juego del calamar’, la sèrie de Netflix de la que en les darreres setmanes tothom parla, comença a preocupar al personal docent de les escoles catalanes i espanyoles, ja que s’està detectant que alguns alumnes a l’hora del patí reprodueixen els jocs de la sèrie. Una professora de tercer i quart de primària va veure com els seus alumnes d’entre 8 i 10 anys jugaven al joc de la llum vermella, llum verda que és el que primer apareix a la sèrie.

Pels que no heu vist la sèrie coreana creada per Hwang Dong-hyuk, que en poques setmanes s’ha convertit en la més vista de la història de Netflix i sens dubte serà la més vista de l’any a totes les plataformes, tracta d’un joc macabre on participen centenars de persones amb problemes econòmics, competint entre elles en jocs infantils, entre ells un joc molt popular a Corea com és el joc del calamar.

Dels centenars de persones que inicien el joc només una aconseguirà guanyar i s’endurà un premi milionari que li solucionarà tots els seus problemes econòmics. El problema és que en cada joc el que perd és assassinat a sang freda. Una sèrie plena de violència, sang i imatges macabres que no són recomanables perquè la vegin els menors.

Ahir mateix en una entrevista a RAC1 el president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher va dir: “Ens preocupa que hi ha continguts potencialment perjudicials per al desenvolupament físic, psíquic i moral dels nanos”. Loppacher demana als pares que facin servir el control parental que ofereix Netflix perquè els seus fills menors no vegin la sèrie, recomanada per a majors de 16 anys.

Algunes escoles han arribat a enviar un comunicat als pares on els demanen que evitin que els seus fills la vegin, advertint que prendran mesures si veuen que els nens i nenes reprodueixen els jocs i fins i tot han prohibit les disfresses de la sèrie per Halloween, que en aquests darrers dies està batent rècords de vendes.

Tags: El Juego del Calamar, Escoles

Notícies semblants: