‘El Juego del calamar’, la sèrie de Netflix de la que en les darreres setmanes tothom parla, comença a preocupar al personal docent de les escoles catalanes i espanyoles, ja que s’està detectant que alguns alumnes a l’hora del patí reprodueixen els jocs de la sèrie. Una professora de tercer i quart de primària va veure com els seus alumnes d’entre 8 i 10 anys jugaven al joc de la llum vermella, llum verda que és el que primer apareix a la sèrie.
Pels que no heu vist la sèrie coreana creada per Hwang Dong-hyuk, que en poques setmanes s’ha convertit en la més vista de la història de Netflix i sens dubte serà la més vista de l’any a totes les plataformes, tracta d’un joc macabre on participen centenars de persones amb problemes econòmics, competint entre elles en jocs infantils, entre ells un joc molt popular a Corea com és el joc del calamar.
Dels centenars de persones que inicien el joc només una aconseguirà guanyar i s’endurà un premi milionari que li solucionarà tots els seus problemes econòmics. El problema és que en cada joc el que perd és assassinat a sang freda. Una sèrie plena de violència, sang i imatges macabres que no són recomanables perquè la vegin els menors.
Ahir mateix en una entrevista a RAC1 el president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher va dir: “Ens preocupa que hi ha continguts potencialment perjudicials per al desenvolupament físic, psíquic i moral dels nanos”. Loppacher demana als pares que facin servir el control parental que ofereix Netflix perquè els seus fills menors no vegin la sèrie, recomanada per a majors de 16 anys.
Algunes escoles han arribat a enviar un comunicat als pares on els demanen que evitin que els seus fills la vegin, advertint que prendran mesures si veuen que els nens i nenes reprodueixen els jocs i fins i tot han prohibit les disfresses de la sèrie per Halloween, que en aquests darrers dies està batent rècords de vendes.
🔊 El professorat alerta que els infants estan veient "El juego del calamar" i n'imiten els jocs. En parlem amb els professors Cristina Pascual i Elias Vera, que ho han viscut a les seves escoleshttps://t.co/Nb1NIhNRYB
— La tarda de Catalunya Ràdio (@tardacatradio) October 13, 2021
— Director saturado 👨🏫 (@rafa_79_av) October 13, 2021