Jordi Pujol demana l’absolució, assegurant que els diners que tenia a Andorra no tenen res a veure amb la seva funció de president.

La defensa del president Jordi Pujol i Soley ha enviat un escrit a l’Audiència Nacional demanant que l’absolguin perquè els diners que tenia a Andorra no tenien res a veure amb la presidència de la Generalitat i els desvincula de qualsevol activitat relacionada amb la corrupció.

Segons Jordi Pujol els diners que tenia fora procedien del que li havia deixat el seu pare, Florenci Pujol, per la “profunda inestabilitat i els riscos que tenia per dedicar-se a l’acció pública”. Per això va mantenir els diners a Andorra.

L’any 2020 el jutge instructor va decidir investigar a tota la família Pujol-Ferrusola i el juny passat l’Audiència Nacional va decidir processar a tots excepte a Marta Ferrusola que pel seu delicat estat de salut va decidir arxivar la causa. El que pot sortir més mal parat és el primogènit, Jordi Pujol Ferrusola, la Fiscalia demana 29 anys de presó, 14 anys per a Josep i 8 anys pels altres cinc germans.

L’advocat també ha volgut aprofitar per deixar clar que no hi ha cap ingrés en el patrimoni dels fills del president ni de la seva dona que estigui relacionat amb un exercici abusiu i il·legítim de l’autoritat que va tenir durant la presidència de la Generalitat. En canvi la Fiscalia Anticorrupció diu que tot el clan familiar van formar una associació il·lícita que es va aprofitar de la posició del pare per lucrar-se i per això li demana nou anys de presó a Jordi Pujol i Soley.

De moment no hi ha data pel judici, però s’estima que pot ser a finals de l’any vinent quan el president ja haurà fet els noranta-dos anys.

Tags: Jordi Pujol

Notícies semblants: