Dos forners catalans queden segons en la vuitena edició del Mundial del Pa celebrat a Nantes

Foto: fornelias100

Aquesta setmana passada es va celebrar la vuitena edició del Mundial del Pa (Mondial du Pain), en el marc de la fira ‘Serbotel a la localitat francesa de Nantes, concurs organitzat pel col·lectiu el ‘Ambassadeurs du Painon dos forners catalans van quedar en segona posició, podríem dir que el segon millor pa i pastes del món es fan a Catalunya.

Enric Badia del Forn Elias, el forn artesà des del 1917 del carrer Fresser de Barcelona i Marta San José de Forns O’pan amb diferents botigues repartides pel Vallès, han quedat en segona posició en la classificació general del Mundial del Pa 2021. Cada equip havia d’estar representat per tres persones, a l’equip català els acompanyava Yohan Ferrant com a entrenador. Ferrant d’origen francès està al capdavant de la Baking School Barcelona de Sabadell, també coneguda com l’Escola de Forners Andreu Llargués.

Tots tres feia mesos que s’entrenaven en les instal·lacions de la Baking School Barcelona de Sabadell i aquest esforç ara ha donat els seus fruits amb aquesta segona posició. El primer lloc va ser pel Japó i per darrere de Catalunya, trobem a Itàlia, Holanda, França i Bèlgica.

No només es competia fent pa, el certamen demanava diferents elaboracions com un bufet amb totes les especialitats que ha de saber fer un forner, com tota mena de pans i pastes tant dolces com salades. L’equip català va presentar una taula de croissants, pastes i tota classe de pans.

També hi havia un premi a la millor peça artística i en aquest cas el Forn Elias, amb quasi cent anys d’història, va aconseguir el primer premi.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Forn Elias (@fornelias100)

Tags: Millor Pa del Món

Notícies semblants: