El govern es compromet a tornar les multes imposades durant el primer estat d’alarma

Segons ha anunciat aquest matí al programa Els Matins de TV3 el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, el govern de la Generalitat es compromet a retornar als ciutadans les multes imposades durant el primer estat d’alarma decretat a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Segons el departament d’Interior a Catalunya es van imposar un total de 146.000 denúncies per l’incompliment de l’estat d’alarma, en especial per no respectar el confinament domiciliari decretat. D’aquestes denúncies 63.626 van acabar en multes i 23.000 ja han estat executades, ara s’hauran de retornar uns 4 milions d’euros.

Malgrat que el conseller Elena ha donat la seva opinió en contra, “Em sembla injust, ja que si hi ha incompliments, aquestes persones haurien de respondre”, el govern haurà de fer la devolució de les sancions d’acord amb la sentència del Tribunal Constitucional que va declarar inconstitucional el primer estat d’alarma (14.03.2020 al 21.06.2020) i la setmana passada el govern central va ordenar que es retornessin els imports de les multes pagades.

Catalunya i el País Basc tenen transferides les competències sobre aquestes sancions, però les dues comunitats ja han anunciat que retornaran els diners. El conseller Elena ha dit aquest matí que ara estan estudiant la forma més senzilla de fer-ho pel ciutadà.

Tags: estat alarma, Multes

Notícies semblants: