El Govern anuncia que en els pròxims dies hi haurà restriccions d’aigua a l’Alt Empordà per manca de pluja.

Cadaqués

La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà ha anunciat que encara que la situació no és alarmant, en els pròxims dies es faran restriccions d’aigua a l’Alt Empordà per la manca de pluja que estem tenint aquesta tardor i que afectaran el sistema de la conca del Fluvià-Muga.

La consellera diu que seran mesures toves i preventives per evitar que baixin les reserves. El sistema Ter-Llobregat està al 70% i té reserves per un any. No es preveu imposar restriccions generals a tot Catalunya, ja que la manca de pluges afecten zones puntuals. Ja fa dies que es va restringir l’aigua en 15 municipis de Catalunya i ara estan estudiant amb els ajuntaments afectats i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà com fer-ho a la comarca empordanesa.

Els municipis que actualment tenen restriccions són 14 pobles de l’Anoia: Vilanova del Camí, Vallbona d’Anoia, la Torre de Claramunt, Santa Maria de Miralles, Santa Margarida de Montbui, la Pobla de Claramunt, Orpí, Òdena, la Llacuna, Jorba, Igualada, Carme, Capellades, Cabrera d’Anoia i Mediona de l’Alt Penedès.

En aquests municipis les restriccions que es fan són un 25% en l’aigua de reg agrícola, 10% en la ramaderia i 5% per usos industrials. S’estableix un consum màxim per persona/dia de 250 litres i el reg de carrers, fonts ornamentals i piscines també presenten limitacions.

Tags: Alt Empordà, Restriccions aigua

Notícies semblants: