La primera ‘carnisseria’ 100% vegana de Barcelona

Foto: Facebook R114 Animalistas

El passat mes de setembre va obrir la primera ‘carnisseria’ totalment vegana de Barcelona, concretament al carrer de l’Or, 16, a tocar de la plaça del Diamant a la Vila de Gràcia. Farmers Veggie Butchers, ofereix tota mena d’embotits, hamburgueses, salsitxes, sobrassades, formatges i fins i tot bacó, però elaborats un 100% amb productes vegetals.

És molta la gent que cada dia consumeix menys carn d’origen animal, ja no tan sols perquè el consum excessiu d’aquesta carn, especialment la vermella, és perjudicial per a la salut, sinó també per apostar per una alimentació més ecològica i sostenible. Segons alguns informes la ramaderia intensiva és responsable del 14,5% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle que provoquen el canvi climàtic.

Els productes emprats en l’elaboració de les especialitats veganes de Farmers Veggie Butchers són tofu, soja, llegums, tempeh o fruits secs, entre altres, però cap d’origen animal. A més la primera carnisseria vegana 100% de la Ciutat Comtal elabora els seus productes artesanalment, a diferència dels que podem trobar envasats en grans superfícies que són ultra processats.

En forma d’al·legoria, a l’entrada de la botiga hi ha un porquet pujat en unes bales de palla mirant l’aparador, està en un lloc segur on sap que no el sacrificaran per fer salsitxes.

Tags: Carnisseria, Gràcia, vegana

Notícies semblants: