Ada Colau, l’únic alcalde/sa d’Espanya convidada a la Cimera sobre el Clima 2021

La Cimera del Clima que comença avui a Glasgow (Escòcia) recolzada per l’ONU torna després de dos anys, ja que l’any passat es va haver de suspendre per culpa de la pandèmia de la Covid-19. Des d’avui i fins al 12 de novembre els líders de les principals ciutats i països del món estudiaran quines mesures adoptar per lluitar contra l’escalfament global del planeta, sis anys després de subscriure l’Acord de París en el que es van comprometre a treballar per a limitar a 1,5 °C o un màxim de 2 °C l’escalfament del planeta en aquest segle.

Sota el lema ‘Unint al món per a fer front al canvi climàtic’ uns 200 representants dels governs d’arreu del món es reuniran per accelerar l’acció climàtica fins a arribar als reptes de l’Acord de París i un d’aquests representants serà Ada Colau, l’única alcaldessa d’Espanya convidada per l’ONU a la cimera presidida pel diplomàtic i exparlamentari britànic, Alok Sharma.

L’Ajuntament de Barcelona considera que la presència d’Ada Colau ha estat fruit de les polítiques que ha dut a terme el consistori durant els darrers anys per reduir la contaminació a la Ciutat Comtal, en especial amb la implementació de les ‘superilles’. Colau assumirà la vicepresidència del Grup de Lideratge Climàtic C40, constituït per un grup de ciutats que sumen esforços per reduir les emissions de carboni en l’atmosfera i adaptar-se al canvi climàtic.

Tags: Ada Cola, Barcelona, Clima

Notícies semblants: