ūüí° ‘Aturem l’Estafa de la llum’ Lema de manifestaci√≥ convocada per dissabte contra la pujada del preu de la llum.


Sota el lema ‘Aturem l’Estafa de la llum’ desenes d’entitats, sindicats i associacions han convocat pel pr√≤xim dissabte a les sis de la tarda a la pla√ßa Universitat de Barcelona, una manifestaci√≥ com a protesta per la pujada del preu de l’electricitat i altres subministraments b√†sics.

A les portes de l’hivern i de l’encesa de les calefaccions, associacions com l’Alian√ßa contra la pobresa energ√®tica volen mostrar el rebuig a l’augment dels subministraments, ja que en aquest per√≠ode de l’any √©s quan el consum augmenta considerablement i per tant la factura. Amb els preus actuals moltes fam√≠lies potser no podran ni encendre la calefacci√≥, mentre les grans empreses el√®ctriques obtenen grans beneficis. Per posar un exemple, Endesa va obtenir un resultat ordinari net de 832 milions d’euros en el primer semestre d’aquest 2021.

Entre les entitats participants hi s√≥n: L’Alian√ßa contra la Pobresa Energ√®tica, els sindicats CGT, CNT, Comissions de Base, COS, Intersindical Alternativa de Catalunya i Solidaritat Obrera, diferents col¬∑lectius en defensa del dret a l’habitatge, casals de joves, entitats ecologistes i moltes altres.

Els organitzadors argumenten que les mesures preses pel govern no s√≥n v√†lides per poder arreglar la situaci√≥ i els acusen de cedir davant l’oligopoli de les grans empreses el√®ctriques. Reclamen mesures urgents per pal¬∑liar la situaci√≥ i una d’elles podria ser l’expropiaci√≥ de les el√®ctriques.

D’en√ß√† que el preu de la llum no ha parat de pujar, s’han convocat diferents manifestacions arreu de l’Estat, per√≤ aquesta de dissabte vinent pels carrers de Barcelona, s’espera que sigui la m√©s multitudin√†ria.


T'agrada? Compartiex-ho!

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.