💡 ‘Aturem l’Estafa de la llum’ Lema de manifestació convocada per dissabte contra la pujada del preu de la llum.

Sota el lema ‘Aturem l’Estafa de la llum’ desenes d’entitats, sindicats i associacions han convocat pel pròxim dissabte a les sis de la tarda a la plaça Universitat de Barcelona, una manifestació com a protesta per la pujada del preu de l’electricitat i altres subministraments bàsics.

A les portes de l’hivern i de l’encesa de les calefaccions, associacions com l’Aliança contra la pobresa energètica volen mostrar el rebuig a l’augment dels subministraments, ja que en aquest període de l’any és quan el consum augmenta considerablement i per tant la factura. Amb els preus actuals moltes famílies potser no podran ni encendre la calefacció, mentre les grans empreses elèctriques obtenen grans beneficis. Per posar un exemple, Endesa va obtenir un resultat ordinari net de 832 milions d’euros en el primer semestre d’aquest 2021.

Entre les entitats participants hi són: L’Aliança contra la Pobresa Energètica, els sindicats CGT, CNT, Comissions de Base, COS, Intersindical Alternativa de Catalunya i Solidaritat Obrera, diferents col·lectius en defensa del dret a l’habitatge, casals de joves, entitats ecologistes i moltes altres.

Els organitzadors argumenten que les mesures preses pel govern no són vàlides per poder arreglar la situació i els acusen de cedir davant l’oligopoli de les grans empreses elèctriques. Reclamen mesures urgents per pal·liar la situació i una d’elles podria ser l’expropiació de les elèctriques.

D’ençà que el preu de la llum no ha parat de pujar, s’han convocat diferents manifestacions arreu de l’Estat, però aquesta de dissabte vinent pels carrers de Barcelona, s’espera que sigui la més multitudinària.

Tags: manifestació

Notícies semblants: