馃挕 ‘Aturem l’Estafa de la llum’ Lema de manifestaci贸 convocada per dissabte contra la pujada del preu de la llum.

Sota el lema ‘Aturem l’Estafa de la llum’ desenes d’entitats, sindicats i associacions han convocat pel pr貌xim dissabte a les sis de la tarda a la pla莽a Universitat de Barcelona, una manifestaci贸 com a protesta per la pujada del preu de l’electricitat i altres subministraments b脿sics.

A les portes de l’hivern i de l’encesa de les calefaccions, associacions com l’Alian莽a contra la pobresa energ猫tica volen mostrar el rebuig a l’augment dels subministraments, ja que en aquest per铆ode de l’any 茅s quan el consum augmenta considerablement i per tant la factura. Amb els preus actuals moltes fam铆lies potser no podran ni encendre la calefacci贸, mentre les grans empreses el猫ctriques obtenen grans beneficis. Per posar un exemple, Endesa va obtenir un resultat ordinari net de 832 milions d’euros en el primer semestre d’aquest 2021.

Entre les entitats participants hi s贸n: L’Alian莽a contra la Pobresa Energ猫tica, els sindicats CGT, CNT, Comissions de Base, COS, Intersindical Alternativa de Catalunya i Solidaritat Obrera, diferents col路lectius en defensa del dret a l’habitatge, casals de joves, entitats ecologistes i moltes altres.

Els organitzadors argumenten que les mesures preses pel govern no s贸n v脿lides per poder arreglar la situaci贸 i els acusen de cedir davant l’oligopoli de les grans empreses el猫ctriques. Reclamen mesures urgents per pal路liar la situaci贸 i una d’elles podria ser l’expropiaci贸 de les el猫ctriques.

D’en莽脿 que el preu de la llum no ha parat de pujar, s’han convocat diferents manifestacions arreu de l’Estat, per貌 aquesta de dissabte vinent pels carrers de Barcelona, s’espera que sigui la m茅s multitudin脿ria.

Tags: manifestaci贸

Not铆cies semblants: