Vint pobles de Catalunya i Andorra ja tenen el seu joc del ‘Monopoly’ gràcies a uns joves emprenedors catalans.

Foto: Twitter @RadioBalaguer

Sabíeu que el joc del ‘Monopoly‘ el va inventar una dona? Va ser Elizabeth Magie Phillips, una gran activista pels drets de les dones que l’any 1902 va crear un joc anomenat The Landlord‘s Game (el joc de terratinent). La nord-americana era una fidel seguidora de les idees econòmiques de Henry George, el principal impulsor de la teoria del geoisme, segons la que la riquesa que obtenim de la natura s’ha de distribuir entre tots d’una forma equitativa. Elizabeth Magie Phillips, va crear el joc avui en dia anomenat ‘Monopoly precisament per conscienciar a la gent sobre aquestes idees.

Aquest joc que tant hem jugat al llarg de la nostra vida i més durant el confinament que vam patir l’any passat, té versions de les grans capitals del món, però ara dos joves emprenedors d’Agramunt, a l’Urgell, han volgut fer versions d’altres municipis catalans i Andorra. De moment ja estan en el mercat una vintena de pobles. Una forma de passar una estona entretinguda i al mateix temps conèixer els nostres pobles, els seus carrers, els seus edificis, les seves festes o tradicions.

Segons explica un dels seus creadors, Oriol Farràs a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) la idea va sorgir quan va decidir fer un joc de taula personalitzat com a regal de l’amic invisible per a un company, després va fer dos més per a les poblacions de Berga i Olot. A partir d’aquí conjuntament amb Jordi Noguera van fundar ‘YOURCITY per continuar fent jocs per altres pobles o ciutats de Catalunya i Andorra.

De moment podem jugar amb Vic, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Lleida, Igualada, Balaguer, Girona, Reus, Matadepera, Andorra la Vella i així fins a una vintena. El més recent es va presentar la setmana passada, dedicat a la capital del Pla d’Urgell, Mollerussa, el ‘Mollecity amb llocs tan emblemàtics com una capella, el seu espai firal o la famosa discoteca Big Ben.

El ‘Mollecity‘ ja es pot reservar a través d’un enllaç que tenen en el seu perfil d’Instagram, ja que són unitats limitades i la producció es fa segons la demanda. Fins al 15 de novembre sou a temps perquè us arribi a casa per aquestes festes de Nadal. El preu és de 35 € i un euro es destinarà a la Marató de TV3 o a una entitat que triï el comprador entre les vuit que han col·laborat en el projecte. Reserva el teu ‘Mollecity’

Tags: Mollecity, Monopoly

Notícies semblants: