⚫ Mor Georgie Dann, el cantant francès que es va convertir en la icona de la cançó de l’estiu.

Georges Mayer Dahan, de nom artístic Georgie Dann, el cantant nascut a París l’any 1940, ha mort avui  inesperadament amb 81 anys a l’Hospital Puerta de Hierro de Madrid on estava ingressat per sotmetre’s a una intervenció de maluc. Georgie Dann va néixer en l’entorn d’una família de músics i com a tal durant la seva infància va rebre formació musical i encara que es va diplomar en magisteri, va dedicar la seva vida a la música.

Amb 25 anys va participar en el Festival de la Cançó del Mediterrani i aquell mateix any es va traslladar a viure definitivament a Espanya, on durant molts anys va ser el cantant que sempre es convertia en el rei de la cançó de l’estiu, amb temes com “Carnaval, carnaval, El chiringuitoCasatshock, o El bimbó…”, segur que els que ja tenim una edat hem ballat algun dels seus grans èxits.

El seu inici en la música professional va estar relacionat amb la seva professió de magisteri. Va ser professor de primària i acostumava a fer cançons per cantar amb els seus alumnes, fins que un dia el pare d’un d’aquests alumnes que era productor de televisió, els va convidar a cantar  a un programa de televisió. L’endemà va començar a tenir trucades de diferents discogràfiques i a partir d’aquí va abandonar el magisteri per la música.

Es va casar amb una ballarina que treballava a Barcelona amb la que va tenir tres fills. Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família de Georgie Dann. Descansa en pau.

Tags: Georgie Dann, Morts

Notícies semblants: