Presenten el nou vaixell d’Open Arms que permetrà salvar moltes més vides al Mediterrani.

L’ONG catalana Open Arms aviat estrenarà un nou vaixell quatre vegades més gran que el que tenen actualment. Serà l’Open Arms Uno, la nau més gran de l’organització humanitària amb seu a Badalona, amb el que podran salvar moltes més vides al Mediterrani. Per acabar de posar-lo a punt ara està al port de Borriana a Castelló.

L’Open Arms Uno, ha estat un regal del director de cinema argentí, Enrique Piñeyro. Es tracta d’una nau construïda l’any 2000 i preparada per fer rescats, ja que havia estat destinada per a transportar materials fins a les plataformes petrolieres del Mar del Nord i es va condicionar per si havia de fer alguna missió de salvament del personal de les plataformes.

Té 66 metres d’eslora i 15 de mànega amb una capacitat per acollir 300 persones i 31 tripulants. També consta d’una infermeria/hospital amb 26 llits, quatre llanxes per fer rescats i una coberta de 353 m² on poden aterrar helicòpters. Ahir va ser presentat al port de Borriana, l’ONG va donar-li la benvinguda al seu perfil de Twitter amb aquestes paraules:

A la llarga aquest nou vaixell substituirà a l’Open Arms que va iniciar els rescats la Mediterrània l’any 2017, però que ja té més de cinquanta anys. En aquests quatre anys ha rescatat més de 7.300 persones. Segons l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM) s’estima que aquest any han perdut la vida en el mar més de 1.555 persones. El Mediterrani s’està convertint en el cementiri més gran del món, però sense cap làpida amb el nom de la víctima.

Tags: Open Arms

Notícies semblants: