El Departament de Salut finançarà la vacuna contra la meningitis B que fins ara havien de pagar les famílies.

El Departament de Salut ha establert una partida en els pressupostos de l’any vinent, que es preveu quedin aprovats la setmana que ve, per finançar la vacuna contra el meningococ de tipus B que encara que té poca incidència actualment a Catalunya, és una infecció que pot causar importants seqüeles i en alguns casos la mort.

Amb aquesta decisió, a partir del 2022 la vacuna contra el meningococ B quedarà incorporada al calendari de vacunes establert per la Generalitat de Catalunya. Fins ara les famílies que volien administrar-la als seus fills havien de pagar-la i no és precisament econòmica, el que provoca desigualtats en salut per motius econòmics.

Cada dosi té un preu que ronda els 100 euros i en el cas dels nadons s’han d’administrar tres dosis entre els 2 i els 15 mesos. En el cas dels adolescents les dosis són dues. El conseller Argimón argumenta que mesures com aquesta “són un exemple de les que han d’impulsar-se per reduir les desigualtats en salut, causades en part per raons de tipus socioeconòmic”.

A Catalunya les vacunes, com ara estem veient amb la Covid-19, no són obligatòries, però des del Departament de Salut recomanen que tota la població, tant infants com adults s’immunitzin amb les vacunes apropiades per a cada edat, per tal d’evitar les malalties i les seves possibles complicacions.

La taxa actual d’incidència del meningococ B a Catalunya es baixa, se situa en 0,5 casos per cada 100.000 habitants. L’any passat es van registrar trenta casos i aquest 2021 de moment han baixat a set, però donada la gravetat de la malaltia i les seqüeles que pot deixar, Salut creu convenient que totes les famílies tinguin accés.

Tags: meningitis, Salut, Vacunes

Notícies semblants: