La rocambolesca fugida d’un grup d’immigrants que obliga a tancar l’aeroport de Palma

Ahir a la nit es va produir un incident d’allò més estrany a l’aeroport de Son Sant Joan de Palma de Mallorca que va obligar a tancar l’aeroport durant hores, obligant a desviar els vols que havien d’aterrar a l’illa fins a altres aeroports, com els de Menorca, Eivissa, Barcelona i València. En total es van veure afectats 56 vols.

Un avió de la línia Air Arabia Maroc, que feia un vol entre Casablanca al Marroc fins a Turquia va haver de fer un aterratge d’emergència a Palma per un passatger que es trobava malament, amb símptomes aparents del que podia ser un coma diabètic. El comandant de la nau va decidir aterrar a Palma perquè les assistències sanitàries el poguessin atendre.

En principi la resta del passatge no havia de baixar de l’avió, però quan es va obrir la porta per evacuar el presumpte malalt, una vintena de persones van saltar a les pistes, fugint en totes direccions. Per tal d’evitar accidents, es va tancar el tràfic de l’aeroport durant hores.

La persona que aparentment estava indisposada, va ser traslladada a l’hospital de Son Llàtzer, on un cop examinat es va poder comprovar que no tenia cap patologia i va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte d’afavoriment d’immigració il·legal i infracció de la llei d’estrangeria. La persona que el va acompanyar fins a l’hospital, va aprofitar el moment en què l’estaven atenent per fugir.

Guàrdia Civil i Policia Nacional han estat tota la nit buscant les persones fugides pels voltants de l’aeroport i van aconseguir detenir almenys sis persones en el terme municipal de Marratxí. Els investigadors creuen que tot havia estat preparat per poder entrar il·legalment a Espanya.

Tags: Aeroport Palma, Immigració

Notícies semblants: