Els Mossos d’Esquadra difonen el gest de socors que va salvar una noia als Estats Units

Els Mossos han volgut difondre el gest de socors que s’ha fet viral a les xarxes i gràcies al que una noia dels Estats Units va poder ser rescatada dels seus segrestadors. Aquest gest va néixer al Canadà, proposat per la Fundació de les Dones Canadenques com a senyal d’alerta per a les dones maltractades durant la pandèmia, simplement havien de fer aquest gest des del balcó, terrassa, finestra o amb una videoconferència amb familiars o amics.

Aquest gest d’alerta que es va fer molt popular a través de TikTok va ajudar a rescatar, fa pocs dies, una noia de setze anys de Carolina del Nord als Estats Units que havia estat segrestada i traslladada d’estat en un viatge en cotxe que va durar dos dies.

La jove que havia desaparegut de casa el passat diumenge, quan era traslladada en cotxe pel seu captor, va fer el gest amb la mà a un altre conductor que va avisar a la policia del Comtat de Laurel a l’estat de Kentucky, dient que havia vist una noia molt nerviosa en un cotxe a qui havia avançat i li havia fet el gest que tan popular s’havia fet a les xarxes socials.

Aquest bon ciutadà a més d’alertar a la policia va continuar seguint el cotxe en què anava la noia amb un home gran, per anar indicant als agents on es trobava. Gràcies al gest i la col·laboració ciutadana, els agents van poder detenir a un home de seixanta-un anys i la noia rescatada.

Ara els Mossos d’Esquadra en el marc d’una campanya contra el maltractament infantil i adolescent han fet difusió del gest en les xarxes socials, perquè tothom el coneguem tant si som víctimes o ciutadans a qui volen avisar perquè estan patint algun tipus de maltractament. El gest consisteix a mostrar el palmell de la mà i amagar el polze, ficant-lo cap a dins, tancant els dits en forma de puny. Millor veiem com ho fa l’agent dels Mossos d’Esquadra.

Tags: gest, Violència de gènere

Notícies semblants: