La primera marca de roba esportiva vegana i sostenible feta a base de productes naturals com les algues marines, la tenim a Catalunya.

Leser Yoga és una marca de roba esportiva vegana, sostenible, amb propietats naturals que regeneren i hidraten la pell, totalment biodegradables que un cop utilitzada tornaran a la natura. Una empresa catalana que va néixer fa tres anys de les inquietuds d’una emprenedora catalana, Xènia Rosales que preocupada per la salut del nostre planeta i de les persones que fan esport, en especial ioga, va decidir crear roba esportiva amb aquestes característiques.

L’empresa ubicada a Mataró només fa servir teixits naturals, saludables per a la nostra pell, com algues marines o ‘lyocell que és una fibra semisintètica ecològica feta a base de fusta cel·lulosa normalment de l’arbre de l’eucaliptus, 100% biodegradable i compostable. A diferència de la majoria de roba que usem avui en dia per fer esport que estan fetes de teixits que provenen del petroli, com el polièster o la poliamida i poden trigar 100 anys a descompondre’s, les matèries emprades per Leser Yoga tan sols triguen uns mesos.

Un altre dels aspectes que la Xènia Rosales volia cuidar és el benestar de les persones que confeccionen aquestes peces de roba. Tots hem sentit a parlar que les grans marques multinacionals de sabatilles o roba esportiva tendeixen a produir els seus productes en països del tercer món, per reduir el cost de producció i en algunes ocasions fins i tot explotant als treballadors. Leser Yoga només treballa amb productors locals per assegurar que les condicions de treball siguin dignes i per lluitar contra la petjada de carboni.

Els avantatges de la roba de Leser Yoga és que cuida la nostra pell, allunyant-la dels productes nocius que poden arribar a irritar-la. Com diuen a la seva web: “El ioga ens ensenya de la importància de respirar i de com aquesta respiració pot ajudar-nos. Llavors, per què limitar la nostra pell i no deixar-la respirar correctament?”.

De moment les vendes les fan per internet i en algunes botigues multimarca de Barcelona i Madrid. Podeu trobar la roba esportiva a la web de Leser Yoga.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de LESER YOGA (@leser.yoga)

Tags: Roba esport

Notícies semblants: