Sant Carles de la Ràpita canviarà de nom i passarà a ser simplement La Ràpita

Foto: Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita

El passat 12 d’octubre es va fer una consulta als habitants de Sant Carles de la Ràpita amb la següent pregunta, amb dues respostes possibles:

Quin nom oficial prefereixes per al teu municipi

⬜ La Ràpita

⬜ Sant Carles de la Ràpita

Amb anterioritat al referèndum els grups municipals que conformen el consistori havien arribat a un acord de què per acceptar el resultat havia d’haver-hi un mínim de 2.500 vots, el 20% del cens total. El resultat va ser de 2.246 vots (18%) a favor de canviar el nom a La Ràpita i 1.045 vots a favor de mantenir el nom actual. L’abstenció va ser d’un 67,4% de la població.

Malgrat aquest resultat que no arriba a les xifres que havien acordat els grups municipals, l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, d’Esquerra Republicana de Catalunya ha anunciat que en el pròxim ple del 25 de novembre s’aprovarà el canvi de nom.

ERC té majoria absoluta al consistori i per tant si ho porten a votació en el ple, el canvi de nom es podrà fer oficial, malgrat el desacord dels altres grups parlamentaris (JXCAT-JUNTS, Més Ràpita, PSC-CP) i una regidora no adscrita. L’alcalde en un article d’opinió que publica el diari digital ‘Aguaita.cat’ justifica la seva decisió amb aquestes paraules:

“En totes les jornades electorals, les persones decideixen lliurement si volen o no volen participar i són els resultats els que defineixen el futur de la nostra societat. D’aquesta manera, la #ConsultaNom12O ha seguit les mesures i estàndards d’un procés democràtic com qualsevol jornada electoral; per tant, queda palès que té tota la legitimitat i un resultat clar: el nom de la Ràpita ha guanyat. Han estat 7 de cada 10 persones les que van escollir lliurement que el nom oficial del nostre poble sigui la Ràpita. Un resultat clar i contundent.”

La veritat és que molts veïns de la zona quan es refereixen a Sant Carles de la Ràpita diuen simplement La Ràpita i també es coneix com La Ràpita dels Alfacs, sens dubte un dels pobles més bonics de la costa tarragonina.

Tags: Sant Carles de la Ràpita

Notícies semblants: