L’habitatge més sostenible de tota Europa el tenim al Baix Llobregat

Foto: Arquima

L’únic habitatge de tot Europa que ha obtingut la màxima nota en eficiència energètica i sostenibilitat, el trobem a Sant Andreu de la Barca, al Baix Llobregat. Es tracta de dos habitatges unifamiliars adossats de 312 m² on la temperatura de tot l’any oscil·la entre els 22 i els 24 graus amb un consum per calefacció i refrigeració inferior als 10 kWh/m².

Una casa sense corrents d’aire i sense sorolls exteriors que ha aconseguit el certificat Passivhaus Prèmium, que només s’atorga a aquells habitatges que generen quatre vegades més energia que la que necessita l’habitatge per funcionar. També el certificat de màxima sostenibilitat i les cinc fulles verdes de Green Building Council España (GBCe).

El projecte és d’Arquima, una empresa líder en el sector de la construcció amb criteris de salut, sostenibilitat, construcció passiva, és a dir tenint en compte les condicions climàtiques i geogràfiques on s’ubica l’habitatge i amb la màxima eficiència energètica. Arquima té la seva central al mateix poble, Sant Andreu de la Barca.

Actualment només hi ha 19 habitatges a tot el món que disposin del certificat Passivhaus Premium. Pel que fa a l’Estat espanyol només hi ha tres i tan sols una d’elles té les cinc fulles verdes de Green Building Council España (GBCe), la de Sant Andreu de la Barca, fet que la converteix en l’única casa d’Europa amb la màxima certificació en sostenibilitat i eficiència energètica.

El programa Els Matins de TV3 va entrat  a la casa ubicada en el tranquil barri de La Colonia a Sant Andreu de la Barca, per, acompanyats del fundador d’Arquima, José Antonio González, explicar-nos com és la casa que ha costat 400.000 euros.

Tags: Casa sostenible, Sant Andreu de la Barca

Notícies semblants: