Sabeu que la magrana és una de les fruites més antigues del món i una de les més saludables?

La magrana és una de les fruites més antigues del món i una de les que més beneficis té per a la nostra salut. De nom científic ‘Punica Granatum’, la magrana és el fruit de l’arbre del magraner i el que realment ens mengem són les llavors d’aquest fruit igual que fem amb les figues.

La magrana és originària de Pèrsia, l’actual Iran. Des de fa milers d’anys es cultiva en llocs com l’Índia, Iran, Afganistan, Rússia, Pakistan, Iraq i en altres països del Mediterrani. Arqueòlegs han trobat restes de l’embolcall que cobreix les llavors de la magrana que daten de l’Edat de Bronze, any 3000 aC en zones de l’actual Palestina o a Xipre. També s’han trobat restes en tombes egípcies.

En l’antic Egipte la granada era el símbol de la vida després de la mort, per això la trobem representada en les parets i en tombes. En les cases dels Faraons no podien faltar les magranes. Els egipcis a més de menjar-se-la com a fruita o suc per destruir els paràsits intestinals, també l’utilitzaven com a tint vermell i la pela servia per tenyir el cuiro.

La magrana és un fruit de tardor que a Catalunya podem trobar des de setembre fins a desembre i té tantes propietats beneficioses per a la nostra salut que és considerat com un superaliment, fins i tot darrerament, segons un estudi de la Universitat Queen Margaret d’Edimburg a Escòcia, prenent un suc de magrana diari es poden obtenir efectes similars al de la Viagra. Repassem totes les propietats de la Magrana.

Com a prevenció de les malalties cardiovasculars: afavoreix la circulació sanguínia, redueix la tensió arterial i el colesterol dolent.

Frena el procés d’envelliment i ajuda a mantenir la pell sana gràcies al gran poder antioxidant que té.

Reforça el sistema immunitari: un suc o te de magrana estimula els probiòtics de l’organisme, els quals combaten infeccions virals i bacterianes.

Diürètic: afavoreix l’eliminació d’aigua i sals a través dels ronyons. Aquesta propietat es deu fonamentalment a la presència de potassi, que ajuda a mantenir l’equilibri hidrosalí de l’organisme.

Un potent estimulador sexual: L’estudi del qual hem parlat abans va demostrar que prenent un suc de magrana cada dia durant dues setmanes, augmentava els nivells de testosterona fins a un 30% i també es va comprovar que augmentava el desig sexual tant en homes com en dones.

Combat trastorns gastrointestinals: La magrana és molt rica en tanins, que afavoreixen l’absorció d’aigua i per tant ajuden a combatre els problemes intestinals, estrenyiment, diarrea o molèsties estomacals.

✅ Com a prevenció de la pèrdua de memòria: Els antioxidants i polifenols, afavoreixen la salut neurològica reduint els problemes de memòria.

A més és un fruit ric en vitamines A, B i C així com en minerals com el potassi, manganès, calci, ferro fòsfor i magnesi.

La magrana pot consumir-se en fresc com ingredient principal o com acompanyant en nombrosos plats: en amanides, en begudes com la granadina, sucs, melmelades, salses per a rostits, confitures o gelats.

Molta gent no menja magranes per no anar traient granet a granet les llavors que són els que ens mengem, però si ho fem bé no és tan complicat. Us deixem amb un vídeo on un professional magraner en ensenya com ho hem de fer.

També us pot interessar:

Sabíeu que les figues no són un fruit i guarden un secret a dins?

Tags: Magrana

Notícies semblants: