La NASA busca gent que es vulgui passar dos mesos al llit a canvi d’11.000 euros

Foto: DLR Institut de Medicina Aeroespacial @probandensuche

La NASA està buscant candidats disposats a passar dos mesos estirats al llit a canvi d’una remuneració de 12.500 dòlars, uns 11.000 euros. Els voluntaris hauran d’estar 59 dies en total repòs en un llit. El Centre Aeroespacial Alemany conjuntament amb la NASA han publicat l’anunci per tal de trobar gent per provar un llit amb gravetat artificial que s’utilitzarà en una investigació que estan fent en conjunt amb l’Agència Espacial Europea.

Es busquen persones tant homes com dones, entre 14 i 55 anys amb bon estat de salut i entre 1,53 i 1,90 m d’altura, amb un índex de massa corporal d’entre 19 i 30 kg/m² i no ser fumadors. El procés de selecció entre totes les persones apuntades, es farà entre el gener i el març de l’any 2022 i l’estudi es realitzarà a Alemanya el 2023.

L’estudi busca esbrinar els efectes secundaris que experimenta el cos humà després d’estar un temps exposat a la ingravidesa. Segons el comunicat que han emès, el llit simula l’estat en l’espai, llit que estarà inclinat sis graus quedant el cap més baix que els peus, el que pot provocar que els fluids corporals es desplacin cap al cap provocant canvis en els ulls. També es poden produir altres alteracions com debilitat muscular que pot provocar alguna fractura d’ossos.

En total són 59 dies, els primers 15 d’aclimatació; 30 en repòs al llit sense aixecar-se, sempre en posició horitzontal, rentant-se i menjant en aquesta posició; 14 dies de recuperació i rehabilitació. A part d’això es podrà fer vida normal, llegint o aprofitar per estudiar, però sense rebre visites, només podran comunicar-se amb els seus familiars per videotrucades o a través de les xarxes socials.

La inscripció s’ha de fer a través del correu electrònic probanden@dlr.de del Centre Aeroespacial Alemany. Encara que sembli atractiu descansar durant dos mesos a canvi d’una important quantitat de diners, haurem de tenir en compte les conseqüències que ens pot implicar abans de decidir-nos.

Tags: estudios, NASA

Notícies semblants: