Imatges del bòlid que va travessar Catalunya aquesta setmana passada.

El passat dimarts al voltant de quarts de set de la tarda, quan a gran part de Catalunya ja era fosc, un bòlid va travessar el cel a tota velocitat. Es va poder veure des de gran part del territori, com al Vallès, al Baix Llobregat i també a Tarragona, Girona i Lleida. Hi ha testimonis d’aquests fets a Castellbisbal, Sant Boi, Terrassa, Alpicat o Reus, entre altres.

El que anomenem bòlid és un meteor brillant, com un estel de foc de més de 10 grams de massa, que en entrar amb contacte amb l’atmosfera terrestre a una velocitat d’entre 10 i 70 km/h, es fa visible. La majoria es desintegren en entrar a l’atmosfera, però si són molt grans poden arribar a terra fent un forat.

Encara que és un fet astronòmic de molt curta duració, sempre hi ha gent en aquest segle tecnològic capaç de captar imatges que ja han inundat les xarxes socials. Els nostres avantpassats atribuïen aquests fets a senyals de Déu o fins i tot del dimoni.

Tags: Bòlid, Catalunya, Meteorit

Notícies semblants: