Aquest any el Pessebre de la plaça Sant Jaume de Barcelona presenta importants novetats.

Figures del pessebre al carrer Ferran – Foto: Ajuntament de Barcelona

Després que l’any passat no es va poder instal·lar el tradicional pessebre que des de fa seixanta anys es fa a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, per culpa de la pandèmia de la Covid-19, aquest any torna amb rellevants novetats.

La novetat més considerable és que aquest any no es limitarà a la plaça Sant Jaume, el pessebre del 2021 recorrerà els carrers de Jaume I i Ferran des de la Via Laietana fins a la Rambla. Una cinquantena de figures lluminoses, guarniran les façanes dels edificis des de Via Laietana fins a la Rambla.

La plaça de Sant Jaume acollirà tota mena de figueres d’animals com gallines, porcs, gossos, gats o ratolins, entre altres. A la façana de l’Ajuntament trobarem un bou i enfront, a la Generalitat una mula, dos personatges tradicionals del pessebre.

El divendres 26 de novembre ja estarà instal·lat fins al dia de Reis. Aquest any haurem d’aixecar la vista per veure les figures del pessebre dissenyat per Jordi Darder que ja el va fer l’any 2017. Les figures del naixement no estaran gaire a la vista, Darder convida a la ciutadania a descobrir l’indret on l’han instal·lat, així com el caganer que també estarà una mica amagat.

Una altra novetat d’aquest any és que es farà una exposició de 23 pessebres diferents que es podran veure en les botigues i entitats dels carrers de Ferran i Jaume I. A més des del 27 de novembre al 2 de febrer, en el Museu Frederic Marès es podrà visitar el pessebre tradicional, que aquest any vol fer una simbiosi entre la Barcino romana i la Barcelona actual.

El cost total del pessebre 2021 de Barcelona té un pressupost de 200.000 euros dels quals la Generalitat pagarà 22.000 euros. Segons les darreres informacions que tenim, a causa del temporal de pluges que està patint la ciutat, potser divendres no estarà acabat i haurem d’esperar a dilluns per poder fer el recorregut entre Via Laietana i la Rambla.

Tags: Barcelona, Pessebre

Notícies semblants: