La NASA llença una nau que impactarà amb un asteroide com a missió de prova per a futurs perills que amenacin la Terra.

La NASA ha posat en marxa avui a quarts de vuit del matí (hora catalana), la primera missió per defensar el nostre planeta d’un possible impacte d’un asteroide. DART (Double Asteroid Redirection Test) és la nau que han llençat des de la Base de Vandenberg a Califòrnia, amb l’objectiu d’impactar contra un sistema de dos asteroides que orbiten un sobre l’altre, un més gran anomenat Didymos i l’altre més petit de nom Dimorphos.

La missió que durarà deu mesos pretén provar si xocant contra un asteroide podem desviar la seva trajectòria i així evitar un impacte contra la Terra. Una missió que sembla de ciència-ficció com es va popularitzar amb la pel·lícula Armageddon, ara s’ha fet realitat, una de les missions més importants que ha dut a terme la NASA per salvar la Terra d’una amenaça que algun dia pot ser real.

L’objectiu de la missió DART és impactar contra Dimorphos, l’asteroide més petit d’uns 70 metres de diàmetre, que orbita sobre Didymos, deu vegades més grans amb un diàmetre de 780 metres. DART recorrerà uns onze milions de quilòmetres fins a arribar cap a l’octubre del 2022 a les proximitats de Dimorphos.

Un cop es realitzi l’impacte, els telescopis terrestres de la NASA seran els encarregats d’esbrinar si l’objectiu s’ha realitzat amb èxit. La col·lisió variarà lleugerament l’òrbita de Dimorphos que suposadament si amenaces la Terra seria suficient per allunyar-lo de nosaltres. La NASA afirma que aquests dos asteroides no representen cap perill per nosaltres, tan sols es tracta d’una missió de prova per futures amenaces reials.

Després de 55 minuts de vol, la nau espacial DART s’ha separat del coet llançador el Falcon 9 de Space X i aviat començarà a orientar-se cap al sol.

Tags: Asteroides, NASA

Notícies semblants: