Què us sembla la idea d’anar a comprar amb els nostres recipients per reduir els envasos?

Portar els nostres recipients, ‘tuppers‘ o carmanyoles a la compra no només ajuda a consumir menys envasos de plàstic o paper i així generar menys residus, sinó que també ens estalvia temps, ja que quan arribem a casa els productes poden anar directament a la nevera o congelador.

Ara la Fundació Rezero, que treballa per a la prevenció de residus i el consum responsable, amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya han presentat un protocol per garantir el dret dels consumidors a poder anar a comprar amb els seus recipients reutilitzables, com ‘tuppers‘ o bosses i eliminar així els envasos d’un sol ús.

El govern vol que aquesta pràctica es pugui realitzar en la majoria de botigues, mercats, grans superfícies o supermercats d’aquí a dos anys, per això avui han signat aquest protocol. De moment s’han adherit els Gremis de Carnissers i Xarcuters de Barcelona i Província, el de Peixaters de Catalunya i el de Carn de Barcelona, així com el Grup Ametller Origen, La Sirena, VeritasCondisSorli i el Grup Llobet.

Els establiments hauran de tenir una oferta de venda de productes a granel, el protocol contempla que hauran de tenir fruita, verdura, carn, peix, xarcuteria, ous, olives, fruits secs, llegums, cereals, pasta, cafè, begudes, dolços, congelats, pa i pastes, menjars preparats i productes de neteja o higiene en format a granel, lliures d’envasos.

Per tal de garantir la seguretat alimentària els recipients hauran d’estar nets, secs i que tanquin hermèticament.

Tags: a granel, Comprar, envasos

Notícies semblants: