Després d’un any sense Diego Armando Maradona, Argentina i Nàpols continuen plorant al seu ídol.

Foto: FC Barcelona

Avui fa un any que Diego Armando Maradona moria amb seixanta anys en la seva Argentina natal a causa d’una aturada cardiorespiratòria, segons els resultats de l’autòpsia, però les causes reals de la seva mort encara estan sota investigació a Buenos Aires, amb set imputats per presumptament no haver-li prestat l’assistència necessària durant els darrers dies de la seva vida, segons la fiscalia argentina “va ser atès de forma inadequada”.

El 25 de novembre del 2020 la notícia va fer la volta al món i no per esperada a causa de la forma de vida que va portar l’astre argentí, va colpejar menys als aficionats del futbol. Sens dubte fins que va aparèixer Leo Messi, Diego Armando Maradona era considerat com el millor jugador de tots els temps, actualment tots dos es disputen aquest reconeixement, però veient el que està fent Messi des que va marxar del Barça, s’estan generant dubtes.

Maradona era admirat en tot el món, però en la seva Argentina era un Déu, per això es va fer mereixedor d’acomiadar-se del seu país en la Casa Rosada, seu de la presidència del govern argentí, on anteriorment havien acomiadat a l’expresident Néstor Kirchner o a la mateixa Evita Perón. Malgrat la situació de la pandèmia de la Covid-19 que estava patint el país sud-americà i amb les restriccions decretades, més d’un milió de persones es van acostar a la Casa Rosada a acomiadar al seu ídol.

Un any després dos estadis de futbol porten el seu nom, el de l’Argentinos Juniors on va començar la seva trajectòria futbolística i el del Nàpols que recordant la seva etapa a Itàlia, ara fa un any va decidir canviar el nom d’Estadi Sant Paolo a Estadi Diego Armando Maradona, com homenatge a la llegenda del futbol.

Argentina i Nàpols continuen plorant la mort de Maradona i avui ja es preparen per desenes d’actes que se celebraran tant a Buenos Aires com a Nàpols, misses, marxes en el seu honor, inauguració d’estàtues, pel·lícules, programes especials en les televisions, etc.

En la seva faceta futbolística sens dubte Diego Armando Maradona va ser un Déu, com el que portava a la seva samarreta, en canvi en la seva vida personal va ser víctima d’aquest món d’excessos, drogues, alcohol, que el van dur a la mort. Podríem dir que va saber jugar, però no va saber viure.

Notícies relacionades:

Mor Diego Armando Maradona als 60 anys (25.11.2020)

Tags: Maradona

Notícies semblants: