Indignació de les entitats animalistes contra l’Ajuntament de Madrid per tancar parcs de la ciutat per matar les cotorres a trets.

Foto: Twitter @barquerosb

L’Ajuntament de Madrid no ha trobat una altra solució per controlar la població de cotorres a la ciutat més que contractar una empresa per matar-les a trets. Avui mateix han tancat el Parc de la Fuente del Berro en ple barri de Salamanca i s’han pogut veure a dos homes que escopeta en mà anaven liquidaven a totes les cotorres que veien als arbres.

Una veïna ha gravat les imatges mentre els dos homes marxaven deixant els cadàvers dels ocells escampats per terra. Tan aviat com s’han compartit les imatges a les xarxes socials, els partits i entitats animalistes han reaccionat mostrant la seva indignació, així com molts altres ciutadans particulars.

El mes de maig passat l’Ajuntament de Madrid va posar en marxa un pla per la reducció de la cotorra argentina, adjudicant-lo a l’empresa Matinsa i Dypsa per 2.930.097,49 € i es veu que no han trobat un sistema millor, que matar-les a trets. L’Ajuntament de la capital s’ha pronunciat amb relació al vídeo que corre per les xarxes, argumentant que es tracta d’una actuació especial per una situació excepcional que ha estat autoritzada per la Comunitat de Madrid.

El Partit Animalista ha demanat explicacions al consistori i demana que es paralitzi immediatament aquest sistema d’extermini de les cotorres. El PACMA ha publicat al seu perfil de Twitter que ells havien presentat al consistori un sistema més “ètic, no lesiu, efectiu i més barat” i és que quasi tres milions d’euros per acabar amb les cotorres de Madrid són molts diners.

Tags: Cotorres, Madrid

Notícies semblants: