CIUTATS

Barcelona, la tercera ciutat més bonica del món.

Segons un estudi realitzat per la consultora britànica Online Mortgage Advisor, basat en la Proporció Àurea, Barcelona és la tercera ciutat més bonica del món, darrere de Venècia i Roma. La Proporció Àurea és un concepte geomètric que destaca l’harmonia dels objectes, del disseny o de l’arquitectura. Aquesta proporció es pot trobar tant en la natura com per exemple en les fulles dels arbres, les flors, etc., però també en objectes o edificis.

La consultora Online Mortgage Advisor es va basar en aquesta proporció també coneguda com a número d’or o número de Déu, per a calcular la bellesa de les ciutats i per fer-ho va aplicar la fórmula matemàtica a 2.400 edificis de més de 45 ciutats del món, per esbrinar quina ciutat té l’arquitectura amb l’estàndard de bellesa més alt. Tan sols Venècia i Roma han passat per davant de Barcelona.

La Proporció Àurea es representa gràficament amb la coneguda Espiral d’Or que s’obté traçant una sèrie de rectangles i unint alguns dels seus vèrtexs amb una línia en forma d’espiral. Aquesta proporció la trobem en la natura per exemple en les petxines, en la cua d’un cavallet marí o en un cactus.

També la podem trobar en arquitectura com per exemple en una escala de caragol. Això és el que ha estudiat la consultora britànica, puntuant cada ciutat segons els edificis emblemàtics que guarden aquesta proporció.

Venècia ha obtingut una puntuació del 83,3% pel que fa a edificis que obtenen la Proporció Àurea, seguida de Roma amb un 82% i Barcelona amb un 81,9%. Pel que fa a Barcelona s’han estudiat la Sagrada Família, el Park Güell, la Casa Batlló i el Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau que va aconseguir una puntuació del 93%.

Tags: Barcelona, ciutat bonica

Notícies semblants: