Mor l’escriptora madrilenya Almudena Grandes als 61 anys

Segons ha fet públic la Cadena SER, l’escriptora Almudena Grandes ha mort avui amb 61 anys a causa d’un càncer que ella mateixa va anunciar que patia fa poc més d’un mes. Malauradament no ha pogut superar-lo.

Almudena es va donar a conèixer amb la novel·la ‘Las edades de Lulú’ publicada l’any 1989 i per la que va obtenir el ‘Premi La Sonrisa Vertical’, de narrativa eròtica. Des de llavors es va anar fent un lloc en la literatura espanyola contemporània amb obres com ‘Malena es un nombre de tango’, ‘Los aires difíciles‘, ‘El corazón helado‘, ‘Los besos en el pan‘ i moltes altres. Algunes de les seves obres van arribar al cinema, com l’adaptació que va fer Bigas Luna de ‘Las edades de Lulú’.

Almudena Grandes a més d’escriptora, tenia una columna habitual en el diari El País i col·laborava amb la Cadena SER en la secció ‘Hoy por Hoy‘. Va estudiar Geografia i Història a la Complutense de Madrid, però la seva gran passió des de ben petita era ser escriptora i ho va aconseguir.

Sempre va saber defensar les seves idees d’esquerra i feminista, idees que transmetia tant en les seves columnes del diari com en les col·laboracions a la ràdio. Casada amb el director de l’Institut Cervantes i poeta, Luís García Montero.

Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família i amics d’Almudena Grandes. Descansa en Pau.

Tags: Almudena Grandes, Morts

Notícies semblants: