Localitzat amb vida sota la neu l’excursionista desaparegut ahir a Setcases

Segons han publicat els Bombers de la Generalitat en el seu perfil de Twitter fa uns minuts, l’excursionista desaparegut ahir a Setcases en les proximitats de l’estació d’esquí de Vallter2000, ha estat trobat amb vida.

L’home de 47 anys, veí de Camprodon, presenta símptomes d’hipotèrmia severa. El dispositiu de Mossos, Bombers i Agents Rurals que es va iniciar ahir a la tarda quan la família va denunciar la seva desaparició, l’ha trobat colgat sota la neu,  després d’excavar la neu d’un allau caiguda ahir a la zona de la Font d’en Xavier, al nord de l’estació d’esquí Vallter 2000.La família va donar l’alarma quan no va anar a dinar a casa com tenia previst i tampoc havia avisat d’algun imprevist.

Serà traslladat en helicòpter medicalitzat a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona on faran el reconeixement mèdic per tal de valorar el seu estat, Recordem que ha passat tota la nit sota unes condicions meteorològiques molt complicades, com els mateixos bombers publicaven aquest matí entre el torb, la neu i les fortes ventades, malgrat que la temperatura podria ser de -10 °C, la sensació tèrmica era d’uns -30 °C.

Segons la nota de premsa dels Bombers: “El personal de l’estació d’esquí, que immediatament es va posar a disposició i van habilitar l’ús dels telecadires per transportar el personal de recerca, van informar ahir que havien parlat amb ell i que li constava l’alerta per possible mal temps, així que probablement hagués desistit de fer una passejada llarga i estaria per sota el Coll de la Marrana, tal i com, efectivament, ha resultat ser-hi. El fet que el seu mòbil donés senyal i estigués cobert per una operadora estatal i no pas francesa reforçava aquesta hipòtesi”.

Aquest migdia, la periodista Anna Punsí publicava que les càmeres de seguretat de la zona, l’havien enregistrat ahir pujant cap al Coll de Mantet i creien que després es va dirigir cap a una zona on va haver-hi una allau.

 

Tags: Desapareguts

Notícies semblants: