Mor amb 95 anys Oriol Bohigas, l’arquitecte barceloní que va dissenyar la Vila Olímpica de Barcelona

Oriol Bohigas i Guardiola ha mort aquesta nit amb 95 anys, el que va ser l’assessor d’urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona del primer ajuntament democràtic després dels quaranta anys de franquisme, entre els anys 1979 i 1991. L’arquitecte feia anys que patia Parkinson, malaltia que el va acabar incapacitant.

Bohigas, l’arquitecte barceloní i catedràtic emèrit per la Universitat Pompeu Fabra, va ser professor i director de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona entre els anys 60 i 70. L’any 1980 va abandonar el càrrec per passar a ser el delegat de l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona quan Narcís Serra era al capdavant del consistori barceloní.

Durant el mandat de Pasqual Maragall a partir de l’any 1984 Bohigas va ser nomenat conseller d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona. Bohigas va fer milers de projectes arquitectònics a la ciutat, la seva empresa va ser l’encarregada del disseny del de la Vila Olímpica i del Port Olímpic entre els anys 1985 i 1992 amb motiu de la celebració dels Jocs Olímpics. L’any 1991 va ser elegit regidor de Cultura, càrrec que va abandonar l’any 1994.

Altres projectes d’Oriol Bohigas van ser l’Escola de Vela, la Xemeneia de Can Floch, la remodelació del parc de la Creueta del Coll, el Palau Nou de la Rambla, la façana de l’hotel Claris o l’ampliació del Corte Inglés de Plaça Catalunya. Entre les seves darreres obres cal destacar l’edifici de la Universitat Pompeu Fabra o el Disseny Hub Barcelona de la plaça de les Glòries que acull el Museu del Disseny de Barcelona.

Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família i amics d’Oriol Bohigas. Descansa en Pau, que la terra et sigui lleu.

Tags: Morts, Oriol Bohigas

Notícies semblants: