Un Ciberatac contra la Generalitat afecta a part de la xarxa pública catalana

Els sistemes d’informació de la Generalitat han caigut aquest divendres al vespre a causa d’un Ciberatac contra la xarxa pública catalana. S’han activat les contramesures per part de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya. L’atac està afectant el nus de comunicacions de la Generalitat i les aplicacions que en depenen.

Aquesta tarda a través de Twitter la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, en el perfil del 324.cat, ja ha publicat que estaven tenint problemes intermitents en les seves webs i les aplicacions. En entrar en alguna d’elles es podia llegir aquest missatge: “En aquests moments no podem publicar continguts al portal web, a les apps mòbils i als televisors connectats. Esperem que la situació es resolgui aviat”

El portal ‘La Meva Salut’ també ha començat a tenir problemes, precisament avui que havien posat en marxa una nova web per descarregar el Certificat Covid. Arran de l’obligatorietat del certificat per entrar en determinats llocs, la setmana passada un col·lectiu d’antivacunes van fer una crida per fer caure la web ‘La Meva Salut’.

Potser el Ciberatac d’aquesta nit a la Generalitat té alguna cosa a veure amb aquesta crida dels antivacunes. Es tractaria de l’anomenat atac de ‘denegació de servei’ que consisteix a connectar molts dispositius a l’hora en un mateix servidor, cosa que fa col·lapsar el servei i impedeix l’accés. Acció que normalment es fa amb robots.

Tags: Ciberatac, Generalitat

Notícies semblants: