Per primer cop a la història el Parlament de Catalunya llueix Arbre de Nadal i Pessebre.

El Pessebre del Parlament de Catalunya – Foto: Twitter Presidenta Laura Borràs – @mhp_LauraBorras

Per iniciativa de la presidenta de la Cambra, Laura Borràs, aquest any per primer cop a la història el Parlament de Catalunya llueix un arbre de Nadal i un Pessebre. L’arbre s’ubica a la planta baixa just al costat de l’escalinata que puja al primer pis i el pessebre en un dels passadissos molt a prop de l’arbre.

L’arbre d’uns cinc metres d’altura ha estat cedit per l’associació de Cultivadors d’Arbres de Nadal Associats Catalunya (Canac) i els paradistes de la Fira de l’Avet d’Espinelves han estat els encarregats de la seva instal·lació i decoració. D’ell pengen boles, llaços i unes targetes amb frases literàries de la Institució de les Lletres catalanes.

El Pessebre és obra de la Federació Catalana de Pessebristes que han instal·lat un naixement tradicional català amb set figures: Sant Josep, la Verge, el Nen Jesús, dos pastors amb el vestit típic català, la mula i el bou. Les figures d’uns 50 cm han estat fetes per l’artista Lluís Carratalà.

Moltes han estat les reaccions a les xarxes socials tant a favor com en contra d’aquesta decisió de la presidenta del Parlament. Alguns argumenten que ha arribat el fet religiós al Parlament que en un estat aconfessional no s’hauria de produir, altres agraeixen incorporar una tradició ben catalana i els més crítics ho comparen amb el pessebre de l’ajuntament que aquest any llueix figures de cartó en els balcons del carrer Ferran i Jaume I.

Tags: Parlament, Pessebre

Notícies semblants: