Mor sobtadament el cantautor català Ramon Muntaner, un dels grans representants de la Nova Cançó.

Ramon Muntaner i Torruella, el cantautor català nascut l’any 1950 a Cornellà de Llobregat ens ha deixat avui sobtadament per no poder superar un infart. Muntaner va ser un dels grans representants de la Nova Cançó. Un cantautor que va saber plasmar els poemes de Miquel Martí i Pol, Maria Mercè Marçal o Joan Salvat-Papasseit entre molts altres. Un cantautor que ens va saber apropar aquests poemes d’amor i reivindicacions a tots nosaltres.

Com ell mateix deia sovint, interpretava lletres d’altres personatges il·lustres catalans, però mai va arribar a triomfar amb cap cançó amb lletra pròpia. En Ramon va començar com a ‘teloner’ d’en Lluís Llach l’any 1974. Precisament ha estat Lluís Llach el primer a fer-se ressò de la notícia de la mort d’en Ramon Muntaner a les xarxes socials.

Muntaner era el delegat a Catalunya de la Societat General d’Autors (SGAE) des de l’any 1996. Una de les seves obres més recordades sempre serà la banda sonora de la pel·lícula ‘La plaça del Diamant’ de Mercè Rodoreda que recorda com es vivia a Barcelona, més concretament a la Vila de Gràcia durant els anys de la segona República espanyola, la guerra civil i la postguerra.

Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família i amics d’en Ramon. Descansa en Pau, que la terra et sigui lleu.

Recordem a Ramon Muntaner cantant ‘La plaça del Diamant’

 

Tags: Morts, Ramon Muntaner

Notícies semblants: